blogpost,  Bookhaul

Bookhaul (Valerie, Lore en Valérie)

Vandaag maar liefst drie keer een bookhaul! Neem je verlanglijstje er zeker even bij…

Valérie (oktober en november):

Vandaag schrijf ik mijn allereerste bookhaul voor Valeries Boekenwereld!
De voorbije twee maanden leerde ik de werking van de blog een beetje kennen en de eerste recensies zijn een feit, waardoor ik me ook op de andere facetten van Valeries Boekenwereld kan gaan richten. Ik heb in oktober en november enorm veel boeken toegestuurd gekregen, laten we ze samen even bekijken:

In het allereerste pakketje dat ik mocht ophalen in het postkantoor zat Duizend papieren vogels van Victoria Udall. Marloes las het boek ook en we maakten er een duorecensie van. Een prachtig boek over verlies, schuldgevoel en origami, onder andere.

Enkele dagen later vielen deze twee boeken in de brievenbus: Wachten op Noora van Golnaz Hashemzadeh Bonde en Insomnia van Jilliane Hoffman. De recensie van Wachten op Noora kan je al op de blog vinden. Het is een aangrijpend verhaal over oorlog, immigratie en partnergeweld. Insomnia ligt bovenaan op de stapel van nog te lezen boeken maar de kaft van deze thriller ziet er alvast veelbelovend uit!

Vervolgens kreeg ik Dagboek van mijn verdwijning van Camilla Grebe (een Scandinavische thriller) en Rode klok van Leni Zummas. Van deze laatste mag je binnenkort de recensie verwachten. In het Amerikaanse Oregon wordt de abortuswet aangepast en dit leidt voor de vier hoofdpersonages tot grote veranderingen in hun leven.

Door de staking van B-post bleef het even stil maar anderhalve week later werd Natalia van Roxanne Veletzos voor de deur afgeleverd. Een historische roman die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik kijk er al naar uit om hem te lezen!

Tot slot kwam helemaal op het einde van de maand een moedige postbode door de regen geploeterd om me het boek Mermaid van Louise O’ Neill te bezorgen. Een boek voor young adults gebaseerd op het verhaal van de kleine zeemeermin.

Lore (oktober en november):

In oktober en november heb ik mijn boekenkast weer gigantisch goed aangevuld! Ik kreeg maar liefst vier recensie- exemplaren en ook op de boekenbeurs liet ik me helemaal gaan!

Begin oktober kreeg ik Alle slechte meisjes van Chris Whitaker in de bus, met dank aan uitgeverij Bruna. Niet veel later viel ook Uitzonderlijk van Colleen Hoover op de mat. Zoals jullie wel weten ben ik een grote fan Hoover haar werk, en kan dus niet wachten om ook dit exemplaar te verslinden. Net voor het einde van de maand belande ook De onschuld zelve van Amy Lloyd nog in mijn handen.

Aan het begin van november kreeg ik het langverwachte boek,Just don’t mention it van Estelle Maskame in handen. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! De andere boeken van deze reeks waren echte knallers, dus de verwachtingen liggen hoog. 14 november stond de postbode met Spoken uit het verleden van Jose Vriens op de stoep. Dit gaat een veel belovend boek zijn vermoed ik, de korte inhoud klinkt alvast fantastisch.

Op de boekenbeurs heb ik maar liefst drie boeken gekocht van Kaat De Kock. Ik kocht Het is ingewikkeld, Selfie en Sterker dan jij. Bij uitgeverij Clavis kocht ik ook nog Gebroken van Jennefer Mellink en kreeg ik het boek Onsterfelijk van Jessica Khoury er gratis bij!

Ik kocht nog twee boeken van Luc Descamps op aanraden van de auteur zelf. Deze zijn Gewoon leven en het boek En ik dan.

Zoals jullie wel weten ben ik fan van Sterre Carron haar werk en kon ik dus ook haar nieuwste boek Pitta niet laten liggen. Er is me beloofd dat ik ook hier zal huiveren, ik ben benieuwd.

Ook bij uitgeverij Bakermat maakte ik een tussenstop en kocht delen één en drie van Team Mortis van auteur Bjorn Van Den Eynde. Tot slot kocht ik ook De jongen in het graf van Toni Coppers.

Deze twee maanden waren dus echte toppers! Ik ben alvast benieuwd naar wat al deze boeken me gaan vertellen.

Valerie (november):

Wel, ik denk dat ik deze maand maar niet uittel hoeveel boeken ik exact mocht toevoegen aan mijn (uitpuilende) collectie. Jullie zijn ondertussen al heel wat gewend van me (haha), maar deze maand steekt er toch met kop en schouders bovenuit. Maaaaaar ik heb een geldige reden hiervoor hoor!! Voel je me al komen?

Het was inderdaad Boekenbeurs in november én black friday! Dat resulteert in een hele mooie bookhaul. Ik denk dat ik sowieso enkele boeken ben vergeten op m’n lijstje, dus ik ga ze ook niet allemaal opnoemen. De boeken hieronder zijn degene waar ik het meest naar uitkijk.

Op de Boekenbeurs kocht ik o.a. Hart-slag van Joanne Carlton (Sandra Paul) omdat ik al zoveel goeds had gehoord over het boek én ik kon het toevallig nog laten signeren toen ik haar later die dag tegenkwam op de beurs. Ik maakte ook kennis met de fantastische Herlinde Leyssens die Kongokorset schreef en waar ik heel benieuwd naar ben. Daarnaast kreeg ik van Martine Glaser twee van haar titels cadeau: De zaterdag van het onweer en Zie me, hoor me. Super aardig van haar! Ter recensie ontving ik: Nagelaten van Alexandra Bracken (het vierde deel in The Darkest Minds!), Dicht bij huis van Cara Hunter, Drakendal van Kristien Dieltiens, De torens van BeiroetUitzonderlijk (LetterRijn), Rusteloosvan Hilde Vandermeeren. Op de beurs kocht ik ook het prachtige Wanneer de hemel grijs kleurtvan Sofie Corrigan waarvan je begin 2019 ook de recensie kan vinden.

Dankzij Black Friday kon ik bij Voordeelboeken en heel mooie slag slaan: 6 boeken voor ongeveer €40! Feestje, toch?! Daar kocht ik o.a. Mijn naam is Morgen en Midnight Jewel.

Laten we het er dus maar op houden dat november een prachtige maand was 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *