Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming Soon: Zomer 2018 (#2)

Hoewel de lente buiten nog op zich laat wachten, verschijnen er al heel wat zomerbrochures bij de uitgevers! Ik heb weer heel wat brochures doorbladerd en lijst voor jullie graag op naar welke boeken ik nu al uitkijk.

Gewoon gevoelig

Gewoon gevoelig – Luc Descamps – Van Halewyck (juni)
Hoogsensitief zijn is niet altijd een cadeau. Zo ervaart Flo het feit dat ze veel meer voelt dan anderen, fysiek, maar ook emotioneel. Daardoor is ze toch wel een buitenbeetje in de klas, wat dan weer de nodige spot met zich meebrengt. Maar Flo heeft niet het karakter om bij de pakken te blijven neerzitten. Zo goed en kwaad als het ging, heeft ze geleerd om met haar hooggevoeligheid om te gaan. Net als ze de indruk heeft dat ze alles voor mekaar heeft, verandert er iets in haar omgeving. Het is te zeggen, er is iemand er is iemand naar wie ze plotseling op een heel andere manier kijkt: haar buurjongen. Haar hormonen gaan ineens zo fel tekeer dat haar wereld op zijn kop wordt gezet.

hallo liefde

Hallo liefde – Petra Vollinga – Boekerij (juli)
Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

nog lang en gelukkig

Nog lang en gelukkig – Cathy Kelly – Boekerij (augustus)
Een prachtige roman over een heel herkenbaar probleem: hoe vind je je plaats in een andere familie?
Bess wil iedereen laten zien hoe gelukkig ze is in haar kersverse huwelijk, en daarom wil ze een groot feest geven. Ze stort zich vol overgave op de plannen, maar op de achtergrond beginnen zich scheuren te vertonen. Waarom is deel worden van een familie zo moeilijk?
Jojo, Bess’ stiefdochter, wil een punt maken. Bess is niet haar moeder en zal ook nooit de vrouw vervangen die ze nu al twee jaar lang elke dag mist. En zal ze ooit de kans krijgen om zelf moeder te worden?
Cari, Jojo’s nicht,  is een echte carrièrevrouw die nergens bang voor is – behalve om de man onder ogen te komen die haar voor het altaar in de steek liet. En laat hij nou net op de gastenlijst van Bess’ feest staan. Is het tijd om de liefde weer toe te laten in haar leven?
Een familie, drie vrouwen en een onverwachte gebeurtenis… Leren de Brannigans hoe je lang en gelukkig leeft voor het te laat is?

Wat hij mij zei

Wat hij mij zei – Anja Feliers – Lannoo (april)
Op een kille lentedag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en één van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.
Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Aftellen maar!

Liefs

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *