blogpost

Weerwolven van Waraine – brief aan de weerwolf

Afgelopen maandag verscheen de recensie van het nieuwste boek van Eva Linden, Weerwolven van Waraine, op de blog. Vandaag schrijf ik nog een brief aan de weerwolf…

Beste weerwolf

Ik denk dat ik wil beginnen met te zeggen dat ik ergens wel medelijden met je heb. Je donkere kijk op de wereld en de mensen om je heen hebben ervoor gezorgd dat je iemand bent geworden die je misschien, als alles anders was geweest, niet had hoeven zijn. Het heeft je tot het uiterste gedreven waardoor je dingen hebt gedaan die je onmogelijk kan terugdraaien, maar die jij de rest van je leven zal moeten meedragen.

Hoewel ik op een bepaald moment zeker was van je identiteit, ben je erin geslaagd iedereen meermaals op het verkeerde been te zetten en nog steeds zijn er zogenaamde vrienden van je die niet beseffen hoe gevaarlijk jij bent.

Zeggen dat ik respect voor je heb, is net een stap te ver en toch is het ijzersterk hoe jij door het leven kan geven met twee maskers zonder jezelf te verspreken, te verraden.

Kunnen we één ding afspreken, weerwolf? Laat de rest met rust…

Een lezer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *