blogpost,  To Be Read

Kerstboeken TBR

Je kan er niet meer omheen: Kerstmis komt steeds dichterbij en dat zie je in de boekhandels! Overal schieten de kersttitels als paddenstoelen uit de grond. Ik vertel je graag welke kerstboeken ik wil lezen in december!

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh – AW Bruna
Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.
Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Strik erom – Lisanne Stam – April Books
Mirre werkt voor een kerstpakkettenbedrijf, Kerstravaganza, dat bijzondere, high-end kerstpakketten samenstelt. Op een ochtend wordt ze door haar baas onthaald op groot nieuws: Kerstravaganza gaat fuseren met de grote concurrent Kerst-en-Klaar. Om het nog erger te maken, moet Mirre voor de volgende kerst samenwerken met de ongeïnteresseerde Sylvester, die geen oog heeft voor wat bijzonder is, maar alleen een keiharde onderhandelaar is. Voor zo min mogelijk geld stelt hij de kerstpakketten samen van de gigant. Mirre vindt Sylvesters werkwijze verschrikkelijk; hij kan daarentegen haar creativiteit niet begrijpen. Het tweetal gaat met tegenzin samen naar Oostenrijk om inspiratie op te doen. Dat blijkt een grote uitdaging. Lukt het hen om harmonieus de samenwerking aan te gaan? En wat heeft de trip in petto dat wellicht het mooiste cadeau zal zijn?

Een tweede kans voor kerst – Robin Hart – Pelckmans
Rosalie heeft haar eigen lingeriezaak en is voorzitter van de middenstandsraad in East Hazelwood. Ze heeft haar zaakjes min of meer op orde, tot er plots een fusie met buurgemeente Oxbury op tafel ligt. Rosalie heeft zo haar redenen om er alles aan te doen om dat te vermijden, zelfs als ‘alles’ een neprelatie aangaan met de man die ze niet kan uitstaan betekent.
Victor is bestsellerauteur en eigenaar van Plantastic. Als voorzitter van de middenstandsraad van West Hazelwood moet hij samen met Rosalie in vijf maanden tijd een onvergetelijk winterdorp op poten zetten als hij een fusie met Loxington wil voorkomen.
Alsof hun opdracht nog niet moeilijk genoeg is, worden ze op de vingers gekeken door een nationale tv-ploeg die op het verhaal van de twee star-crossed lovers is gesprongen.
Naarmate de maanden vorderen zwelt niet alleen de kerstsfeer aan, maar lopen ook de spanningen tussen Rosalie en Victor op. Alleen lijken ze dat zelf steeds minder erg te vinden…

De kerstmisvriendenclub – Becca Freeman – Boekerij
Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom sinds hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger.
Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou dus weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelfgekozen familie zal verliezen en is daarom vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter moet laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo.
Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te erkennen wat ze voor elkaar betekenen, ook wanneer het leven hen totaal verschillende kanten op stuurt.

Een kerst om te kussen – Alison Cochrun – Zomer & Keuning
Ellie heeft het perfecte leven: ze is gelukkig, heeft een droombaan en op kerstavond een ontmoeting met haar droomvrouw. Maar helaas… Na een onenightstand en haar ontslag weet Ellie niet meer wat te doen. Ze gaat werken in een café en valt al snel in een sleur. Totdat Andrew, de eigenaar, haar een aanzoek doet voor een verstandshuwelijk om zo Ellies financiële en Andrews familieproblemen op te lossen. De familieproblemen beginnen hier echter pas voor Ellie wanneer ze erachter komt dat haar droomvrouw Andrews zus is! Dat wordt een awkward kerstdiner… 

De kerstboom vol wensen – Holly Martin – Zomer & Keuning
Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

Window Shopping – Tessa Bailey – LoveBooks
Onderweg naar huis loopt Stella langs het grote warenhuis Vivant. Het is twee weken voor Kerstmis, en overal in New York zijn de etalages feestelijk versierd met lichtjes, nepsneeuw en rendieren. Vivant heeft een extravagante kerstetalage, en die is zo bizar dat Stella niet anders kan dan even vol verbijstering blijven kijken.
Dan wordt ze aangesproken door een knappe man genaamd Aiden. Hij vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden hard om moet lachen. Hij blijkt de grote baas van het warenhuis te zijn, en neemt Stella aan als de nieuwe etaleur.
De twee moeten veel samenwerken, maar zijn complete tegenpolen. Hij is extravert en altijd vrolijk, zij is een introverte pessimist die heel moe wordt van zijn eindeloze enthousiasme. Ondanks die tegenstellingen voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Maar twee zo totaal verschillende types, kan dat wel werken, of is daar een kerstwonder voor nodig?

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan – LS
In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Kerstverhalen – Vi Keeland & Penelope Ward – LoveBooks
Een weddenschap op een winteravond.
Een strijd tussen twee buren over feestverlichting.
Twee vreemden die een taxi moeten delen tijdens een sneeuwstorm.
Vi Keeland en Penelope Ward schreven vijf heerlijke verhalen voor de feestdagen. Kom in de feeststemming met deze winterse bundel vol humor en romantiek.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *