Favoriet
blogpost

Favoriete boeken augustus

Het is september, maar we keren nog één keer terug naar augustus om te bekijken wat mijn favoriete boek is dat ik vorige maand las!

Mijn favoriete boek van deze maand is voor mezelf een verrassing. Ik had eigenlijk niet erg veel zin om in het boek te beginnen: het is redelijk dik, ik had het gevoel dat het redelijk literair zou zijn en de cover sprak me niet zo aan. Maar wat werd ik verrast door De bijzondere boeken van Gioia van Enrico Galiano en Luitingh-Sijthoff.

De bijzondere woorden van Gioia

Ik lees samen met Irene van De Leesfabriek alle boeken voor Beste Boek voor Jongeren en dit was voor mij echt een aangename verrassing. Het boek gaat over de zeventienjarige Gioia die een beetje anders is dan de rest. Ze heeft geen vrienden, behalve haar denkbeeldige vriendin Tonia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

De volledige recensie lees je op de website van De Leesfabriek, maar ik wil er zeker nog over kwijt dat het een fantastisch boek is dat me eigenlijk diep heeft geraakt. Gioia is anders, maar toch herkenbaar en het verhaal bevat zoveel mooie thema’s en momenten dat je ze eigenlijk allemaal wil opschrijven. Puur genieten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *