Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: juli 2020

Het is juni en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Leeuw met strepen

Leeuw met strepen – Marlene Rebel & Lucinda Vos – Billy Bones
Ben jij klaar voor een bloedstollend avontuur in 17e-eeuws Amsterdam?
Wanneer de tienjarige Jacob en de vijfjarige Catrijn alleen achterblijven na het overlijden van hun moeder, wachten broer en zus met smart op de thuiskomst van hun vader, die als chirurgijn op zee vaart. Maar al snel worden de kinderen ontdekt door de valse buurvrouw. De kleine Cat wordt afgevoerd naar het pesthuis buiten de stad. Jacob, die in het Burgerweeshuis terecht komt, zet alles op alles om te ontsnappen en zijn zusje te redden. Een zenuwslopende zoektocht begint…

Disconnect – Astrid Witte – Clavis
Kun jij zonder smartphone leven? Dat staat op de briefjes die Tess steeds vaker tegenkomt, ondertekend door ‘Disconnect’. Om bij deze club te komen, moet je je smartphone inleveren en je computer uit laten. Tess raakt geïntrigeerd door Disconnect en door de stoere Vince, die al lid is. Om erbij te horen en indruk te maken, doet ze dingen waar ze eigenlijk niet achter staat. Was lid worden van Disconnect misschien toch een grote fout?

Wat je zegt zie je zelf – Jacodine dan de Velde – Clavis
Ellendig! Zo voelt Marscha zich als ze voor een vakantie van drie weken met haar ouders en broertje in Zuid-Frankrijk aankomt, want haar eetstoornis en alle angsten die daarbij horen, reizen gewoon met haar mee. Toch is ze vastberaden de strijd aan te gaan en het normale leven op te pakken. Als ze op camping Le Tournesol de vrolijke, aantrekkelijke Ruben leert kennen, weet ze niet of dat het makkelijker of juist nog moeilijker maakt.

Valeria - Valeria

Valeria: seks en sangria – Elisabet Benavent – Xander
Valeria is 27 en woont in Madrid. Ze is net gestopt met haar baan om zich volledig op haar schrijfcarrière te richten. Maar het schrijven lukt niet en haar huwelijk zit in een dip. Er komt niets uit haar pen en haar man mag dan superknap zijn, hij is wel altijd van huis – en lijkt ook niet zo veel interesse meer in haar te hebben.
Gelukkig heeft Valeria haar beste vriendinnen Lola, Carmen en Nerea. Ze zijn onafscheidelijk en vertellen elkaar alles. Echt alles. De drie slepen Valeria door haar huwelijkscrisis, maar hebben ook genoeg aan hun eigen hoofd. Carmen is verliefd op een collega, Lola heeft een affaire met een verloofde man en Nerea had nooit tijd voor mannen, totdat ze de liefde van haar leven ontmoet. Iemand die Carmen wel érg goed kent… Kan hun vriendschap zo veel drama overleven?

De Spaanse belofte

De Spaanse belofte – Karen Swan – Xander
Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Daar ligt een rijke man op sterven, die van plan is zijn vermogen na te laten aan een volstrekt onbekende vrouw. Het is aan Charlotte om erachter te komen wie zij is, terwijl thuis in Londen haar verloofde en aanstaande schoonmoeder ongeduldig zitten te wachten op haar terugkomst om haar huwelijk voor te bereiden. Maar wat ze in Spanje ontdekt kan ze niet loslaten en zal haar voorgoed veranderen…

Het huis met de spiegels

Het huis met de spiegels – Cristina Caboni – Xander
De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto’s van haar grootmoeder.
Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Stella en de zeemeeuw

Stella en de zeemeeuw – Georgina Stevens & Izzy Burton – Baeckens
Wanneer Stella’s vriendin de zeemeeuw ziek wordt omdat ze plastic heeft gegeten van het strand, voelt Stella zich erg machteloos en verdrietig.
Ze wil er alles aan doen om van het strand een schonere plek te maken.
Ze organiseert een strandschoonmaak en vraagt hulp aan de producent van haar favoriete chocolade. Iedereen in de buurt hoort van haar ideeën en haar passie, en er beginnen dingen te veranderen…

Rood, wit en koningsblauw – Casey Mcquiston – Zomer & Keuning
Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Verover me

Verover me – Stefanie van Mol – Volt
Mauro van Veen is tweede spits bij FC Livius “85. Als Oliver, zijn beste vriend en teamgenoot, geblesseerd raakt en als een blok valt voor de arts die hem behandelt, vindt Mauro dat eerst geen goed idee. Tot hij de vriendin van die arts ontmoet. De knappe brunette is alles wat hij zoekt in een vrouw, maar zij probeert hem op afstand te houden, ondanks de aantrekkingskracht die er tussen hen beiden is.
Zita Smet doet niet aan relaties. En na de pijnlijke ervaring met haar laatste scharrel zit ze eigenlijk überhaupt even niet op een date te wachten. Laat staan met zo’n player als Mauro, hoe aantrekkelijk hij ook is. Maar ze komt er al snel achter dat Mauro niet zomaar opgeeft en dat hij er alles aan zal doen om haar hart te veroveren…

Stranddagboek

Stranddagboek – Emily Henry – The House of Books
January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Dit is ons verhaal

Dit is ons verhaal – Ashley Elston – Best of YA
Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.
Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.
Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *