blogpost

Vraag van de week #4

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Dit keer was het mijn beurt om een vraag te kiezen. Daar gaan we!

‘Wat is jullie favoriete genre? Waarom?’

Goh, wat een lastige vraag (en dan te weten dat ik ze zelf heb bedacht natuurlijk…). Zoals ik eerder zei, ben ik een veelzijdige lezer en weet ik veel genres te smaken. Dus een ultieme favoriet is best moeilijk, maar als ik echt moet kiezen, ga ik voor thrillers. Niet zomaar elke thriller want het moet bepaalde elementen bevatten om me echt het hele verhaal lang te boeien (maar daarover later zonder twijfel meer). Maar als ik mijn leesstapel bekijk, is dat wel het genre dat het vaakst terugkomt. Zowel in mijn keuze voor YA-titels als voor volwassenen is het thrillergenre stevig vertegenwoordigd.

Ik denk dat dat vooral kom omdat lezen voor mij echt een moment me-time is en ik door het lezen van een thriller even volledig in een andere wereld kan kruipen. Dat is moeilijker als het verhaal dichterbij komt en met thrillers heb je vaak, hopelijk, niet al te veel gemeenschappelijk (ik heb bijvoorbeeld nog nooit een moord gepleegd haha). Uiteraard zal je bepaalde personages en hun karakter wel herkennen, maar het is makkelijker om je in die wereld terug te trekken omdat de gebeurtenissen daar verder van je bed liggen dan in bijvoorbeeld sommige romans.

Het enige wat ik heel belangrijk vind, is het afwisselen van het genre dat ik lees. Als ik thriller na thriller zou lezen, gaat het me enorm vervelen dus het belangrijkste om te kunnen blijven genieten van thrillers is om ze af te wisselen met andere genres zoals romans, feelgood, kinderboeken, dystopians enzovoort. Maar een echte thriller kan er altijd wel bij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *