blogpost

Vraag van de week #3

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Daar gaan we!

‘Hoe verloopt jullie leesproces?’

Ik ben iemand die in eerste instantie wel al veel laat afhangen van de titel, auteur, uitgeverij en cover. Wanneer ik door de brochures van de uitgevers blader om te bekijken welke boeken er verschijnen, zijn er onmiddellijk covers die in het oog springen. Die bekijk ik meestal als eerst. Met bekijken bedoel ik: het lezen van de achterflap, kijken wie het geschreven heeft enzovoort. Maar ook de andere boeken in de brochure bekijk ik meestal wel. Zeker omdat ik bepaalde auteurs graag lees en als zij met een nieuw boek komen, ben ik altijd benieuwd.

Ik ben een veellezer in die zin dat veel genres mij wel liggen. Daardoor is mijn TBR heel afwisselend, maar wil ik ook wel heel veel boeken lezen haha. Dus meestal heb ik enorm veel keuze als ik een boek ga lezen. Wat ik dan precies kies hangt vaak af van de challenges die we doen, de blogtours die er zijn en voor de rest waar ik echt zin in heb.

Eenmaal ik een keuze heb kunnen maken, post ik meestal een story op Instagram en pas ik mijn profiel op Goodreads aan. Daarna kan het lezen echt beginnen! Als het een recensie-exemplaar is, neem ik meestal notities zodat ik bij het typen van de recensie snel terug het gevoel van tijdens het lezen kan oproepen. Voor de rest probeer ik zo intens mogelijk mee te genieten van het verhaal natuurlijk!

Na het lezen komt het boek in mijn kast met gelezen boeken terecht, eventueel met een tussenstop op mijn bureau voor het maken van de recensie. Of hij komt in de boekenkast van Chelsey terecht omdat zij het boek wil lenen… 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *