Favoriet
blogpost

Favoriete boeken maart

Het is april, maar ik wil nog één keer terugkijken naar maart om aan jullie te laten zien wat mijn favorieten zijn!

Ik koos deze maand twee boeken, die ongeveer in hetzelfde thema liggen maar voor een ander doelpubliek zijn.

Julius Zebra 1 - Rollebollen met de Romeinen

Het eerste boek is Julius Zebra: Rollebollen met de Romeinen. Het boek is uitgegeven bij LS enkele jaren geleden en het is HI-LA-RISCH. Ik heb nog nooit zo hard gelachen met een jeugdboek en heb van begin tot einde genoten. De combinatie tussen geschiedenis (de Romeinse cultuur, de gladiatoren…) en avontuur en humor maakt van dit boek echt een mustread voor kinderen vanaf acht jaar en ouder.

Het beest met de kracht van tien paarden

Het tweede boek is ook van LS: Het beest met de kracht van tien paarden. Opnieuw een verhaal dat zich afspeelt in de geschiedenis, namelijk in het oude Griekenland. Het boek vertelt de mythe van de Minotaurus en prins Theseus. Ideaal dus voor young adults met een hart voor Griekse geschiedenis of om het verhaal te leren kennen.

Wat was jullie favoriete boek van maart?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *