blogpost

Waar kan je mij spotten op de Boekenbeurs? (2019)

Driewerf hoera! Mijn aftelklok maakt me elke dag blijer, want de Boekenbeurs komt steeds dichterbij! Ik deelde deze week al enkele auteurspodia die je niet mag missen en een paar auteurs waar je zeker eens langsgaan moet. Vandaag deel ik wat ikzelf allemaal ga doen!

Maandag 28 oktober: openingsavond

De Boekenbeurs opent officieel zijn deuren voor het publiek pas op 29 oktober, maar op 28 oktober vindt de vooropening plaats voor pers en genodigden. Ik ben helemaal blij dat ik er dit jaar ook terug bij kan zijn, net zoals vorig jaar. Heel fijn om iedereen terug te zien en te klinken op een geslaagde editie!

Dinsdag 29 oktober

Op de eerste echte dag ben ik er natuurlijk ook bij! Die dag breng ik een bezoekje aan Arnoleon (van Je hoort wat in een klaslokaal), Frommelrommel (van Missie zorgen opzij), Simone Kortsmit (van Schoolfeest), Marieke van Hooff (van Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken), Nico De Braeckeleer (van Adem) en Bjorn Van den Eynde (van Team Mortis). Daarnaast wil ik graag een praatje maken met Danny Vandenberk (van Eitjes in de bedpan).

Donderdag 31 oktober

Overdag moet ik nog een paar lessen volgen (het uniefleven gaat ook gewoon door…), maar ’s avonds vindt de eerste nocturne plaats. Om 19u30 kruip ik op het podium met Natacha Michiels en Savannah Kos om het te hebben over het (a)typische leven van een twintiger en alle struggles die daar bijhoren.

Daarna organiseert Clavis de tweede sleepover op de Boekenbeurs. Dat betekent: heerlijke gesprekken met Clavisauteurs, gezellige spelletjes spelen vooral (weinig) slapen! 🙂

Vrijdag 1 november

Op vrijdag ga ik langs Mel Wallis de Vries (van Zwijg), Marloes De Vries (van Volwassen worden is optioneel), Toni Coppers (van de reeks rond Lise Meerhout), Dirk Vanderlinden (van The Vandiesel-company) en Christine Geysen (van Als je ademhaling stopt en Als je bloeddruk daalt). Daarnaast ga ik luisteren naar Lotte Vanwezemael die komt vertellen over haar nieuwste boek Doe ik het goed?.

Zaterdag 2 november

Vroeg uit de veren want om 10u30 verzorgen we met Magical Stories de boekenclub van Het meisjesmanifest (allen daarheen!). Daarna volgen we de workshop De beste foto’s met je smartphone. Auteurs die die dag een bezoekje mogen verwachten zijn Kaat De Kock (van Wie denk je wel dat je bent?), Kristien Dieltiens, Lotte Vanwezemael (van Doe ik het goed?), Ria Maes (van Robbe), Anja Feliers en Erin Hunter (van WarriorCats en Bravelands).

Zondag 3 november

Een prachtige dag op de beurs want M.J. Arlidge komt langs, net als Niet nu Laura en Julie Vranckx (Overleven op Tinder), Tine Bergen (Ondergang), Christophe Vekeman (van Cruise) en Martine Glaser (van Mij pak je niet). Chelsey en ik kruipen opnieuw op een podium, maar dit keer om Tine Bergen, Nico De Braeckeleer en Bjorn Van den Eynde het vuur aan de schenen te leggen over YA-boeken.

Zaterdag 9 november

Opnieuw een boekenclub: dit keer bespreken we De Dader bij Clavis om 16u. Voor de rest ga ik langs bij Inge Bergh (van Help! Mijn oom is een inbreker), Jean-Philippe Rieu, Catherine Doyle (van Stormwachter), Rob Van Essen, Walter Damen & Hilde Vandermeeren, Tille Vincent (van Dilemma), Do Van Ranst, Inge Verbruggen en Guido Eekhaut (van Nomade en Enigma).

Maandag 11 november

De allerlaatste dag Boekenbeurs… Nog een laatste rondje om Luc Descamps, Patrick De Bruyn (van Eeuwige nacht), Jean Claude Van Rijckeghem, Marnix Peeters en Tom Bergs te ontmoeten. En dan: tot volgend jaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *