blogpost

Wat je niet mag missen op de Boekenbeurs 2019

De mooiste tijd van het jaar voor boekenliefhebbers komt er weer aan! De Boekenbeurs in Antwerpen opent zijn deuren op dinsdag 29 oktober en is toegankelijk voor bezoekers t.e.m. 11 november. Als extreme liefhebber van boeken en als blogger ben ik uiteraard meerdere dagen te vinden tussen de rekken vol mooie woorden en zinnen. Je vindt mij op de beurs op 28, 29 en 31 oktober, 1, 2, 3, 9 en 11 november! 😉

Maar wat nu als je zelf graag naar de beurs wil gaan, maar je (nog) niet weet welke boeken je wil kopen, welke dingen er te zien zijn of welke auteurs je niet mag missen? Geen paniek! Ik schiet jullie graag te hulp.

Auteurspodia

Sleepover Clavis Young Adult (31 oktober – 22u)

Vorig jaar was de sleepover met overnachting op de Boekenbeurs zo leuk dat we dat dit jaar overdoen!

Doe ik het goed? Lotte Vanwezemael (1 november- 16u30, Het Open Boek)

Heel Vlaanderen kent Lotte Vanwezemael ondertussen als relatiedeskundige en seksuologe. Ze vindt het belangrijk om jongeren op een vlotte, no-nonsense manier te helpen met hun vragen op vlak van relaties en seksualiteit zodat ze die op een veilige en toffe manier kunnen exploreren en beleven. Kom luisteren naar haar tips!

Interview: Erin Hunter @Boekenbeurs Antwerpen (2 november – 13u30, Kinderpaleis)

Erin Hunter bezoekt dit jaar opnieuw de Boekenbeurs in Antwerpen! De auteur van WarriorCats en Bravelands wordt op zaterdag 2 november live geïnterviewd. Het is dit jaar een extra feestelijk interview want WarriorCats wordt dit jaar 10 jaar in Vlaanderen en Nederland! In 2009 verscheen voor het eerst ‘De wildernis in’.

Ontdek het nieuwe luisterboek van Marieke van Hooff! (2 november – 16u30, Kinderpaleis)

De familie Slotje is een keurige familie slotenmakers. Maar schijn bedriegt, want de Slotjes hebben een groot geheim: ’s nachts zijn het allesbehalve keurige inbrekers. Opa Slotje is zelfs de wereldkampioen, al wordt hij een dagje ouder. Benieuwd of hij dit jaar ook de wereldtitel te pakken krijgt? Kom dan mee luisteren naar de luistervoorstelling van dit hilarische boek!

Marieke van Hooff is prettig gestoord en dat merk je ook aan haar boeken. Ze vertelt en zingt voor uit haar nieuwste verhalenboek – een ideaal en hilarisch rustmomentje op de Boekenbeurs voor iedereen van 5 tot 99 jaar! 

De boze billenbijter – Luister naar prachtige stapelverhalen (3 november – 13u30, Kinderpaleis)

Kristien Dieltiens verzamelde stapelverhalen en sprookjes waarin herhaling en ritme belangrijk zijn. De auteur is grote fan van zulke verhalen. Ze herschreef de oude sprookjes in een moderne taal. Leriette Desir van Bergen voorzag de verhalen van heldere, toegankelijke illustraties. Kom luisteren naar Kristien en kijk hoe Leriette de sprookjesfiguren uit haar penselen tevoorschijn tovert. Maak kennis met het Rode Lam, Pipperdepip en Wapperdewap, de boze billenbijter, het wittebroodskind en nog veel meer figuren …

Kijkje in het hoofd van een Young Adult-auteur: met Tine Bergen, Nico De Braeckeleer en Bjorn Van den Eynde (3 november – 15u30, Kinderpaleis)

Onze Young Adult-auteurs Tine Bergen, Nico De Braeckeleer en Bjorn Van den Eynde vertellen jullie graag wat meer over hun boeken: hoe komt een YA-verhaal tot stand? Hoe maak je een personage? En hoe zorg je ervoor dat je lezer het boek niet meer kan wegleggen? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens het interview!

Signeersessies

Simone Kortsmit: Schoolfeest (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Arnoleon: Je hoort wat in een klaslokaal (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Marieke van Hooff: Dit boek gaat NIET/WEL over mevrouw Moes en haar kakkerlakken + De familie Slotje (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Nico De Braeckeleer: Adem (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Bjorn Van den Eynde: Team Mortis (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Tine Bergen: Het College + Vissen praten niet (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Catherine Doyle: Stormwachter (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Luc Descamps: Gewoon-reeks, Tot later (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Mel Wallis de Vries: Zwijg, Wild (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Niet nu Laura (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Marnix Peeters: Zo donker buiten, De zomer van 1939 (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)
Tille Vincent: Dilemma Anna, Dilemma Noor (Bekijk hier wanneer deze auteur signeert)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *