blogpost,  Win actie

Dat vieren we met: uitgeverij Moon

Valeries Boekenwereld werd op 21 september 2 jaar! Dat vierden we al met een ‘kleine’ winactie, maar wij zouden onszelf niet zijn als we er geen knaller achteraan zouden gooien… 😉 Van 14 tot en met 23 oktober vind je hier daarom elke dag een nieuwe winactie! We willen dit feestje uiteraard met jullie, onze lieve volgers en mede-boekenwurmen vieren, maar ook met de mensen die alle prachtige verhalen hier op Valeries Boekenwereld mogelijk maken: de uitgevers! Daarom zetten we elke dag een uitgeverij in de kijker met een leuke, grappige of spannende anekdote over het uitgeven van hun boeken en kan je de boeken uit de anekdotes winnen! Vandaag is het de beurt aan Luna Wong van uitgeverij Moon: Een van de dingen die mij het meest bij is gebleven van de afgelopen twee jaar is de Moon YA Contest, die op 28 november 2017 van start ging. We waren vastberaden om nieuw Nederlands talent te vinden dat goed kan schrijven voor de YA-doelgroep. We hadden vooraf niet te veel verwachtingen, maar werden overspoeld met leuke reacties. Uiteindelijk waren er meer dan 300 mensen die aan de Moon YA Contest meededen, hoe tof (en HOEVEEL WERK, haha)?! Na heel veel lezen en vergaderen met de jury kwamen we tot een winnaar, maar stiekem wisten we al dat we de winnaar van de tweede prijs ook graag een contract aan wilden bieden… In boekhandel De Vries in Haarlem werd de winnaar bekendgemaakt: Rima Orie ging er met de hoofdprijs vandoor met haar verhaal De Zwendelprins, een fantasy YA gebaseerd op haar eigen cultuur. Een verhaal zoals wij nooit eerder hadden gelezen. De tweede prijs was voor Pamela Sharon met De geur van groen, een prachtig contemporary verhaal over een blind meisje en haar ‘blik’ op de wereld. De twee auteurs waren dolblij en wij ook: we hadden het talent waar we naar op zoek waren gevonden! Heel bijzonder dat we door deze wedstrijd twee toffe Nederlandse auteurs aan ons fonds toe konden voegen. De boeken zijn inmiddels verschenen en de reacties zijn over het algemeen ontzettend positief en dat maakt het nog leuker! Als ik boeken moet noemen die het belangrijkst zijn geweest voor ons de afgelopen twee jaar dan zijn dat sowieso de boeken hierboven (De Zwendelprins en De geur van groen), en daarnaast is dat The Hate U Give, het verscheen al iets eerder (in mei 2017), maar in 2018 verscheen de verfilming én wonnen we met het boek de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren. Zo verdiend voor dit bijzondere en prachtige boek. Verder is Nocturna net verschenen en dat is voor mij persoonlijk een belangrijke titel, omdat ik heel erg in dit boek (het eerste deel in een trilogie) geloof, en zó benieuwd ben of de lezers ook zo enthousiast zullen zijn. Maar dat is nog even afwachten…! Nieuwsgierig geworden naar deze boeken? Goed nieuws! Wij geven één exemplaar van Nocturna weg! Hoe maak je kans? – Volg Valeries Boekenwereld op Facebook – Volg Moon Young Adult op Facebook – Tag onder het Facebookbericht minstens twee vrienden die deze actie niet mogen missen! Extra kans maken? – Deel de winactie op je eigen tijdlijn – Deel de winactie in je stories op Instagram (tag @valeriesboekenwereld) – Volg Moon Young Adult op Instagram (@moonyoungadult) Je kan deelnemen tot en met dinsdag 29 oktober. Alle winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 30 oktober!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *