blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Chinouk Thijssen!

Wie is Chinouk Thijssen?
1) Koffie of Thee; want…
Thee, maar alleen als deze is afgekoeld, want mijn maag reageert raar op warm water, haha.
2) Ochtend of avond; want…
Avond. Ik ben echt geen ochtendmens en in de avond voel ik me juist veel productiever.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Dierentuin. Ik ben gek op dieren en kan er uren naar kijken. Een pretpark vind ik wel leuk, maar ik ga toch nergens in omdat ik bang ben voor achtbanen.
4) All In-hotel of tentje; want….
Een hotel, sowieso. Ik hou wel van luxe en ik wil dat alles schoon is.
5) Rekenen of taal; want….
Taal, want ik ben heel slecht in rekenen. Thank God voor de calculator! 🙂

Welk boek schreef Chinouk o.a.?

Truth or Dance – Chinouk Thijssen – Clavis – 2018

Inhoud
India, Nikki, Zoë en Lisa zitten op het conservatorium en dromen ervan om ballerina te worden. Ze moeten auditie doen om toegelaten te worden tot de vervolgopleiding, maar dan worden ze toegevoegd aan een groepschat door iemand die zich Truth or Dance noemt. Ze krijgen opdrachten en uitdagingen die steeds gewaagder en gevaarlijker worden, waardoor hun vriendschap onder spanning komt te staan maar ook hun toekomst niet meer helemaal zeker is.

Wanneer schreef je het boek?
Ik schreef het boek in 2017, maar het verhaal zat al meer dan vijf jaar in mijn hoofd.

Waarom schreef je het boek?
Omdat ik zelf heel lang op ballet heb gezeten en het mijn allergrootste passie is. Maar toen ik zestien was en er bijna klaar voor was om auditie te doen voor het conservatorium, kreeg ik veel knieklachten, waardoor ik moest stoppen met dansen. Ik heb het altijd heel erg gemist, maar nu heb ik eindelijk mijn twee passies samen kunnen voegen.

Waarom zouden mensen het boek moeten lezen?
Omdat het een setting is die je in de YA-wereld niet veel tegenkomt. Een wereld met veel tegenpolen, zoals de passie en liefde voor de dans, maar de haat en nijd onderling speelt ook een grote rol.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *