blogpost

Book club #1

Een paar weken geleden kwam ik voor de allereerste keer samen met de leden van onze nieuwen boekenclub! Ik vind het super spannend want ik heb zelf nog nooit een boekenclubje opgericht, maar ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan rond boeken.

Tijdens onze eerste samenkomst bespraken we wat iedereen individueel verwachtte van deze samenkomsten. Niet enkel boeken lezen en deze bespreken, maar ook algemene tips over het schrijven van recensies, grammatica- en taalregels en het schrijven van een goede tekst zijn onderwerpen waar iedereen interesse in blijkt te hebben. Dit gaat sowieso zorgen voor variatie tijdens de samenkomsten!

Het moeilijkste om te beslissen op zo’n eerste samenkomst is met welk boek we beginnen. Er zijn twee mogelijke opties: iedereen leest hetzelfde boek of iedereen leest een ander boek en daarna schuiven we door. Omdat het moeilijk bleek te zijn om een boek te vinden waar we meerdere exemplaren van zouden hebben, hebben we besloten om allemaal een verschillend boek te lezen tegen de eerste samenkomst en daarna de boeken door te geven. Wel hebben we elk een boek binnen het genre fantasy gekozen zodat we binnen dit genre kunnen vergelijken en ik de andere lezers kan laten zien hoe boeken binnen één genre nog kunnen verschillen. Ik ben erg benieuwd hoe de andere lezers dit gaan ervaren en of hun kijk op boeken kan veranderen door deze samenkomsten.

Op 15 maart komen we voor de tweede keer samen en gaan we werken rond het schrijven van een goede recensie: welke elementen kan je bespreken, wat zijn dingen die je absoluut moet vermijden en hoe herken je een goede recensie? Ik kijk er alvast erg naar uit en ben druk bezig met de voorbereiding!

Ben jij lid van een boekenclub?

Valerie

0 reacties

  • Quirine

    Klinkt heel leuk! Ik heb me pas ingeschreven voor een boekenclub en eind maart is mn eerste bijeenkomst, ben heel benieuwd of het wat voor me is! Maar vind het heel leuk dat in de jouwe ook andere dingen besproken worden, zoals recensies enzo. Waar komen jullie bijeen?

  • Writing about books

    Klinkt heel leuk! Ik heb me pas ingeschreven voor een boekenclub en eind maart is mn eerste bijeenkomst, ben heel benieuwd of het wat voor me is! Maar vind het heel leuk dat in de jouwe ook andere dingen besproken worden, zoals recensies enzo. Waar komen jullie bijeen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *