Coming soon
blogpost,  Release,  To Be Read

Coming Soon: september ’19

Het najaar komt eraan en in boekenland betekent dit dat er weer heel veel prachtige boeken gaan verschijnen! In onze video op YouTube vertelden Chelsey en ikzelf al iets meer over de boeken waar we enorm naar uitkijken en vandaag vul ik mijn lijstje verder aan.

Afbeeldingsresultaat voor de jongen achter in de klas

De jongen achter in de klas – Onjali Q. Rauf – Lemniscaat

Achter in mijn klaslokaal stond vroeger een lege stoel. Nu zit er een nieuwe jongen. Hij heet Ahmet.
Hij is negen jaar (net als ik), maar hij is heel raar. Hij praat nooit en lacht nooit en hij houdt niet van snoep – zelfs niet van citroenzuurtjes, die ik het allerlekkerst vind!
Maar toen kwam ik achter de waarheid: Ahmet is eigenlijk helemaal niet vreemd. Hij heeft zijn land moeten ontvluchten vanwege oorlog. Een echte oorlog, met bommen en vuur en kogels die mensen verwonden. En hoe meer ik over hem te weten kom, hoe meer ik hem wil helpen.
En daar komen mijn beste vrienden Josie, Michael en Tom om de hoek kijken. We hebben namelijk een plan…
Soms moet je niet lezen over een boek – maar het boek lezen.
Doe dat.

Nocturna

Nocturna – Maya Motanye – Moon

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet. 
Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.
Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Comedy Queen

Comedy Queen – Jenny Jägerfeld – Ploegsma

Sasha wordt twaalf, het atoomnummer van magnesium. Haar vader is zevenenveertig, oftewel zilver. En haar moeder? Zij is het zeldzame krypton en zal nooit meer een ander element krijgen. Haar moeder maakte mensen aan het huilen. Vroeger, maar ook nu ze er niet meer is. Haar vader huilt stiekem onder de douche, als hij denkt dat Sasha het niet kan horen. Maar ze hoort het wel, en besluit dat zij nooit zal huilen. Ze bedenkt zeven regels voor zichzelf. Regel zeven is het belangrijkst: word Comedy Queen! Want als iedereen lacht, dan verdwijnen die moeilijke gedachten misschien vanzelf…

Room Service

Room Service – Maren Stoffels – Leopold

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Iemand stuurt berichten naar hun kamer, berichten die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd. Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Een van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

Day Dreamer 1 - Day Dreamer

Day Dreamer – Luna van Roosen – Hamley Books

Openbloeien doe je niet in de schaduw
”Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”
Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.
Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Hoe ik mijn vader redde

Hoe ik mijn vader redde – Henk Hardeman – Ploegsma

Emma’s vader is depressief sinds haar moeder bij hem weg is. Hij hangt in zijn stoel, blowt en kijkt op YouTube naar het clipje van zijn hit uit de jaren tachtig: “Moedermavo’. Emma draait op voor het hele huishouden. En dan moet ze ook nog huiswerk maken. Om te voorkomen dat de Kinderbescherming haar uit huis plaatst, moet pa nodig in actie komen. Emma verzint een plan: haar vaders oude band moet weer bij elkaar komen. Maar of de andere leden daarop zitten te wachten…

Het meisjesmanifest

Het meisjesmanifest – Carlie van Tongeren – Blossom Books

Tess heeft een fantastische zomer met Lars, maar als ze terugkomt op school is ze opeens het onderwerp van het “Slettenlied’, en heeft iedereen een mening over haar. Tess is boos en verontwaardigd en besluit het er niet bij te laten zitten: ze mag toch zeker zelf weten wat ze doet?
Kati houdt van zingen en gitaarspelen, maar absoluut niet van in de spotlights staan. Ze zweert bij adviesartikelen uit tijdschriften, ook al voelt ze zich daardoor niet altijd beter over zichzelf. Als haar vriendin Tess opeens in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, probeert ze zo goed als ze kan te helpen – maar dat lukt niet door op de achtergrond te blijven.
Sara besluit dat dit Het Jaar Zonder Jongens wordt. Na een vervelende ervaring en dan ook nog eens het gedoe met Tess is ze er helemaal klaar mee. Maar sommige dingen kun je niet voor altijd wegstoppen, en Sara beseft dat zijzelf de enige is die haar problemen kan oplossen. En wat moet ze eigenlijk met die leuke jongen van de rugbyvereniging?

Stof

Stof – Joanne Carlton – Hamley Books

Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven?
Simon James is een gelukkig man. Hij heeft een mooie baan, een prachtig gezin en geniet van het leven. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest.
Drie weken en ettelijke miljoenen doden later is het einde nabij. Er bestaan geen mirakels om de overlevenden te redden.
Op de laatste dag van zijn bestaan krijgt Simon het ultieme dilemma voorgeschoteld: wil hij overleven aan de zijde van een onbekende vrouw in een verwoeste wereld, om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen? Of wil hij zijn leven vandaag beëindigen na het verlies van zijn vrouw en zoon?
Maar krijgt hij nog wel de keuze?

Het meisje dat nevel weefde

Het meisje dat nevel weefde – Agnes de Lestrade – De Eenhoorn

Een teder verhaal over hoe nevel en mist een diep gemis kunnen verbergen.
Roos heeft een bijzondere gave. Ze vangt de nevel in haar netten en weeft felbegeerde stoffen. Hiermee kunnen de mensen lastige ervaringen en moeilijke gevoelens verhullen. Zo raakt het hele land door een dichte mist bedekt … Maar dan krijgt Roos een brief van ver weg, een brief van haar vader. En opeens loopt haar hart vol zonneschijn.

Misschien is het anders

Misschien is het anders – David Yoon – Best of YA

Frank Li is een Tussenpersoon – zijn zelfverzonnen term voor Koreaans-Amerikaanse kinderen die gevangen zitten tussen enerzijds de traditionele verwachtingen van hun ouders en anderzijds hun Amerikaanse omgeving. Zijn ouders hebben één regel wanneer het over relaties gaat: date een Koreaanse. Dat wordt moeilijk wanneer Frank verliefd wordt op de slimme, mooie, maar ook witte Brit. 
Mede-Tussenpersoon Joy heeft hetzelfde probleem, dus ze sluiten een deal: ze doen alsof ze met elkaar daten om zo hun ouders om de tuin te leiden. Het lijkt een perfect plan, maar uiteindelijk leiden hun nepdates ertoe dat Frank zich afvraagt of hij de liefde – en zichzelf – ooit echt goed begrepen heeft.

Hotel Flamingo

Hotel Flamingo – Alex Milway – Lemniscaat

Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken.
Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.
Julia laat zich niet kisten. Zij weet dat Hotel Flamingo weer net zo kan bruisen als vroeger. En bovendien zijn in haar hotel wél alle dieren welkom – ook de kakkerlakken en wrattenzwijnen. Dus huurt ze meteen personeel in om T. Beer en Makkie te helpen: klusjesgiraf Petra repareert alles, Hillary Hippo heeft zo’n gevoelige neus dat ze zelfs het kleinste stofje weet op te sporen en Madame Le Cochon terroriseert als een ware Gordon Ramsay de keuken.
Zal Hotel Flamingo het redden? En wie is toch die geheimzinnige kat die zijn intrek in een van de kamers neemt? 

Bodemloos

Bodemloos – Damen & Vandermeeren – Van Halewyck

Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer er een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Bovendien daagt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden. 
Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?

Missie zorgen opzij

Missie zorgen opzij – Frommelrommel – Van Halewyck

Frommel (de; m/v/x; meervoud: -s) 

1) Een knuffelbaar en lief kattebelletje 
2) Een dramatische verwensing in tijden van liefdesverdriet 
3) Een brokje zelfrelativering 
4) Een goed voornemen. Te beginnen vanaf overmorgen. Of overovermorgen 
5) Een motivational quote over eten 
6) Een demotivational quote over diëten 
7) Het eerste aperitief na een maand tournee minerale 
Al sinds 2017 trakteert Frommelrommel ons op vrolijke, grappige, lieve en herkenbare frommels. Op Instagram (@frommelrommel), op stickers, op een hipster-T-shirt of -trui… en nu ook in een boek! Missie zorgen opzij biedt je je dagelijkse portie gniffelen: of je nu liefdesverdriet hebt, in feeststemming bent of gewoon je zorgen even opzij wilt zetten.
FROMMEL is een klein, soms grofgebekt kindje. Eentje met kuren (soms), maar met het hart op de juiste plaats (altijd). En ook wel een grote mond, net zoals de mama.

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes (en andere levenswijsheden)

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes – Chrostin – Van Halewyck

Verrassing: Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is geen boek. Het is geen ordinaire postkaartenset en ook niet zomaar een kunstbox. Het is meer dan dat. Het is een cadeau… eentje dat blijft geven. Want vandaag is niks nog alledaags en dat weet Chrostin als geen ander. Ze is een storyteller met een heel herkenbare en unieke manier om haar emoties te uiten en verhalen te vertellen. En hey, niks is leuker dan onze verhalen te kunnen delen met onze beste vrienden, toch?

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is een collectible. Een must have. En ja, dat schreef ze zonet helemaal zelf. In deze luxueuze uitgave vind je 50 postkaarten om te bewaren, 50 om te delen en 10 grotere prints om in te kaderen, cadeau te doen of gewoon lekker zelf te houden. Een mix van Chrostins meest succesvolle cartoons, spiksplinternieuw werk, ongeziene comics en – waarom ook niet – stukjes uit haar millennialdagboek.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *