blogpost

Waarom ik zo houd van de Boekenbeurs!

Mijn boekenhart maakt sinds enkele dagen overuren want de leukste periode van het jaar komt er weer aan! Binnenkort opent de Boekenbeurs in Antwerpen zijn deuren voor de 83e editie vol auteurs, interviews en signeersessies. En boeken natuurlijk!

De afgelopen jaren, en vorig jaar in het bijzonder, is er heel wat discussie ontstaan over de toegangsprijzen en de dalende populariteit van dit jaarlijkse evenement. Hoewel ik de commotie uiteraard begrijp en er hieronder nog even verder op in wil gaan, wil ik ook graag stilstaan bij alle voordelen en leuke momenten van de Boekenbeurs want die zijn er in overvloed!

Wat is het probleem waar veel mensen tegenop lopen?
Eerst en vooral kost een toegangsticket voor één dag op de beurs €10. Natuurlijk is het best veel geld als je met een gezin van vier personen wil gaan, nog parking of openbaar vervoer moet betalen enzovoort. Daarnaast is het eten en drinken op het evenement ook vrij prijzig en dan heb je nog geen enkel boek gekocht. Ik begrijp dat dit voor sommige mensen een enorme drempel is en een grote hap uit het budget neemt. Ik zou zelf geen editie meer willen missen en vind het de prijs wel waard! Als je het toch te duur vindt, zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. Heel veel uitgeverijen geven namelijk tickets weg naar aanleiding van de Boekenbeurs. Waag daar dus zeker je kans!

De Boekenbeurs op poten zetten is natuurlijk een heel geregel met een duur prijskaartje. Maar los daarvan is het elk jaar een groot feest. Ik kan er meerdere dagen rondlopen zonder me te vervelen! Als je, net zoals ik, meerdere dagen wil genieten van de Boekenbeurs, kan je beter een abonnement aanschaffen. Dit kost je €25 en je hebt onbeperkt toegang tot de beurs! Heel voordelig als je drie keer of vaker wil gaan. En natuurlijk een goed excuus om gewoon nog een dagje extra te genieten 😉

Daarnaast is het heerlijk om mensen die je doorheen het jaar bijna of nooit ziet omwille van school, werk, afstand, tijd… eindelijk weer een keertje terug te zien! Ik maak er een gewoonte van bepaalde boekenvrienden jaarlijks te treffen op de Boekenbeurs en het is elke keer een hartelijk weerzien in een aangename omgeving.

Daarbovenop is het natuurlijk enorm leuk om je boeken te kunnen laten signeren. Je mag je eigen boeken meebrengen van thuis (je moet ze enkel laten zien aan de infobalie om een bewijsje mee te krijgen) waardoor je ook daar handtekeningen in kan verzamelen en je niet van elke auteur een nieuw boek moet kopen. Naast de signeersessies zijn er ook tal van standactiviteiten: workshops, interviews, panelgesprekken… die je gratis kan bijwonen.

Voor €10 heb je dus een dag boordevol boekenplezier: handtekeningen en foto’s van en met je favoriete auteurs, workshops en interviews die je een kijkje bieden in het hoofd van de vele schrijvers. De boeken op de Boekenbeurs zijn even duur als in de winkel, in tegenstelling tot wat soms wordt beweerd. Nog nooit op de Boekenbeurs geweest? Beoordeel het vooral zelf! Vind je er niets aan? Ook prima, maar gun anderen het plezier wel!

Tot op de Boekenbeurs!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *