blogpost,  Bookhaul

Bookhaul augustus 2019

De maand augustus is alweer om en dat betekent dat wij graag even oplijsten welke parels er deze maand onze al overvolle boekenkasten mogen aanvullen!

Valerie:

Augustus begon als een rustige maand op het gebied van boeken. In de eerste dagen ontving ik enkel een pakketje met boeken die ik een tijdje geleden tweedehands had gekocht, maar die even op zich lieten wachten. Ik kocht Wie is nou normaal?, Sterrenstof, The Hate U Give, De kleuren van magie en Een verre plak vlakbij tegen een zeer fijn prijsje.

Maar al gauw mocht mijn postbode toch de gebruikelijke hoeveelheid pakjes weer aanleveren (ik ben hem zo dankbaar). Zo bracht hij me Dark Mind van Cis Meijer, Meer gelukkig dan niet van Adam Silvera, Fluisternetwerk van Chandler Baker, De derde persoon van Matthew Quick, Mag ik naast je zitten? van Gita Varadarajan, Help! Mijn oom is een inbreker van Inge Bergh, Dor van Neal Shusterman, Stof van Joanne Carlton, Day Dreamer van Luna Van Roosen, Dit boek gaat wel over mevrouw Moes en haar kakkerlakken van Marieke van Hooff, Nashville van Antiona Michaelis, Pinokkio, Raketwetenschap voor baby’s en Algemene relativiteitstheorie voor baby’s, Het koninkrijk van Jess Rothenberg en Riverdale: De roadtrip.

Daarnaast kocht ik bij een goede boekenvriendin Een klein leven en Achter gesloten deuren. En natuurlijk konden enkele nieuwe aankopen niet ontbreken… Zo kocht ik Kat vermist, Bloem, De tovenaar van Oz (een nieuw prachtig prentenboek van uitgeverij Clavis) en Aan tranen heb je niks.

Dat betekent dat ik in totaal 27 boeken mocht toevoegen, waarvan ik er 10 zelf kocht en 17 boeken kreeg!

Valérie (juli + augustus):

Hoi iedereen, hopelijk hebben jullie een fijne zomer gehad!
Ik heb van de vakantie gebruik gemaakt om tot rust te komen na een moeilijke periode en ik heb ook wat meer aan mijn eigen projecten gewerkt. Maar dat neemt niet weg dat er weer heel wat leuke boeken aangekomen zijn die ik met plezier met jullie wil delen!

Eind juni kwam mijn arme postbode, puffend in haar veel te warme uniform Voorbij, voorbij bezorgen van Clairy Polak. Leo en Judith zijn vijfentwintig jaar samen en nog steeds even gek op elkaar. Maar als Leo alzheimer krijgt en al zijn herinneringen steeds meer vervagen, doet Judith er alles aan om zijn herinneringen levendig te houden.

Begin juli viel Fay Weldon’s handboek voor de afgewezen schrijver in de brievenbus. In Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? geeft ze tips en advies om te vermijden dat je manuscript op de stapel met afgewezen exemplaren beland. De recensie van dit boek komt er weldra aan.

Op 30 juli kwam De geheime bed & breakfast aan van Federica Brunini. Een B&B ergens op een eiland in de Middellandse Zee, klinkt idyllisch, toch? Maar er hangt een geheimzinnig sfeer rond de bed & breakfast die in geen enkele reisgids terug te vinden is en waar slechts vijf mensen mogen logeren…

Enkele dagen later kwam De offers aan. Jeroen Windmeijer neemt ons mee naar Bolivia waar drie kinderen vermoord werden. Alles wijst in de richting van een ritueel offer.

Drie dagen later lag Steeds verder weg van Helena Fox me thuis op te wachten. Biz’ vader is gestorven toen ze zeven was. Maar hij is niet weg, hij is eigenlijk nooit weggegaan. Als het goed fout gaat op het strand, verliest Biz de controle en ook haar vader is plots verdwenen…

Op 13 augustus bracht de postbode Ooit zul je het begrijpen (Virginie Grimaldi) mee. Na een ingrijpend verlies trekt Julia naar Zuid-familie. Ze neemt er een baan aan als psycholoog in verzorgingstehuis Les Tamaris. Langzamerhand ontstaat er een sterke band tussen Julia en de oudjes.   

Tijdens de vakantie waren er ook weer heel wat verleidelijke solden, outlets en verschillende boekenmarkten. Hier kocht ik volgende boeken:

  • De lavendeltuin: Lucinda Riley
  • Soul beach (een exclusieve club) en deel 2 Soul Fire (het net sluit zich): Kate Harrison (YA)
  • Vermist: Harlan Coben
  • Zoeken naar Lena: Maureen Myant
  • Het verborgen kind: Marelle Boersma
  • Verbaas me: Maggie Shipstead
  • Dans met mij: Jean Kwok

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *