blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Marijke Vos!

Wie is Marijke Vos?
1) Koffie of Thee; want…
Oei…’s ochtends drink ik een kopje koffie maar de rest van de dag thee. Tenzij je me bij een Starbucks neerzet, dan kan ik me niet beheersen. Ik ben dus een echte ‘lekkere-koffie-drinker’ en geen die-hard koffiedrinker. Thee kan gelukkig de hele dag door. Het liefst zoethout of sterrenmunt.
2) Ochtend of avond; want…
ik hou ontzettend van uitslapen, maar kom er steeds meer achter dat ik toch een ochtendmens ben. Ik ben op tijd wakker en kan dan niet langer blijven liggen. Ik ga aan de slag! ’s Avonds ben ik meestal moe en ga ik op tijd naar bed. Ik ben zo’n ‘ Na half negen nog een film opzetten? Belachelijk!’ – type geworden. Ik slaap gewoon graag!
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Liever een dierentuin. Ik word nogal snel misselijk in bewegende objecten dus dan is de lol er snel vanaf. Naar dieren kan ik uren kijken, ik schilder ze ook graag.
4) All In-hotel of tentje; want….
Ai. Kan er ook iets tussenin? All-in hoeft van mij niet per se, maar ik heb wel graag een prettige accommodatie: een leuk huisje of een fijne hotelkamer. Ik ben geen kampeerder, dat doe ik alleen tijdens festivals bij hoge uitzondering.
5) Rekenen of taal; want….
Duidelijk taal. Ik heb mijn wiskunde eindexamen met een 5.5 gehaald, hakken over de sloot. Ik heb echt een serieus probleem met logisch inzicht. Gelukkig heb ik het niet zo vaak nodig! Geef mij maar taal! 

Welk boek schreef Marijke o.a.?

Van Chanel naar flanel – Marijke Vos – LOFT Books | Ambo Anthos – 2018

Inhoud
Van Chanel naar flanel gaat over Jennifer die haar steenrijke verloofd bij het altaar laat staan. Soms besef je gewoon pas op het laatste moment dat je verkeerd bezig bent, toch? Zonder geld, huis, vrienden, werk of kleren slaat ze samen met haar losgeslagen zus Miranda op de vlucht. Jennifer vertrekt naar Canada, waar hun lang verloren gewaande oom Charlie woont. Daar wil ze tot rust komen en bedenken wat ze met haar leven wil. Maar tot rust komen lijkt er niet echt in te zitten in het kleine dorpje Rainbow Lake waar haar oom woont…

Wanneer schreef je het boek?
Van Chanel naar flanel heb ik in 2016 geleden geschreven. Tijdens NaNoWriMo zette ik een groot deel van de eerste versie op papier en in januari van het volgende jaar heb ik hem afgemaakt. Daarna volgde natuurlijk nog twintigduizend redactie- en herschrijfrondes. Van Chanel naar flanel heb ik geschreven omdat ik hou van avonturen en feelgood. Door deze te combineren, heb ik veel plezier tijdens het schrijven en hopelijk alle lezers ook tijdens het lezen, natuurlijk!

Waarom moeten mensen het lezen?
Van Chanel naar flanel is een heerlijke feelgoodroman, maar met een twist die het verhaal spannend en onverwacht maakt. Dat wil je toch niet missen? Eerder schreef ik Ik kom je halen! die gelukkig al veel positieve reacties kreeg. Lezers tippen mijn boek voor de liefhebbers van Sophie Kinsella en Jill Mansel. En in dat rijtje hoor ik natuurlijk graag thuis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *