blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Nico De Braeckeleer!

Wie is Nico De Braeckeleer?
1) Koffie of Thee; want…
Ijsthee, want ik drink geen koffie of thee.
2) Ochtend of avond; want…
Ochtend, want dan heb ik het meeste inspiratie.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Dierentuin, want ik hou van dieren en haat het om attracties mijn maag door elkaar te laten schudden.
4) All In-hotel of tentje; want….
All-in hotel, omdat ik enkel avontuurlijk ben in mijn boeken.
5) Rekenen of taal; want….
Taal, omdat dit een belangrijk instrument is van een auteur… al hield ik als kind meer van rekenen…

Welk boek schreef Nico?

ADEM 1 – TSUNAMI – Nico De Braeckeleer – Bakermat uitgeverij – 2018

Inhoud
Het is het jaar 2165. Na een serie zware natuurrampen zijn alle infrastructuren en samenlevingsvormen op aarde verwoest. Sommige overlevenden houden zich staande in bewaakte vestigingen. Anderen zwerven rond,  alleen of in bendes.  In deze wereld leven de vijftienjarige Skye en de veertienjarige Jazz. Een brute bende overvalt de vestiging waar Skye woont. Samen met vele andere jongeren wordt ze ontvoerd. Ze denkt nog maar aan één ding: ontsnappen en elders een nieuw leven opbouwen. Na het overlijden van zijn moeder wil Jazz niets liever dan op zoek gaan naar Civitas, naar wat hij heeft gehoord de enige plek op aarde waar je nog kunt leven zoals vóór de klimaatverandering. Skye en Jazz doorstaan vele gevaren, maar ze leren ook nieuwe vrienden kennen, zoals de gesloten River en de arrogante Colin. Als hun wegen elkaar kruisen, besluiten ze samen op te trekken. Hun gevaarlijke onderneming wordt een innerlijke zoektocht naar hoop, geluk en liefde. Wanneer een zeebeving een tsunami veroorzaakt, lijkt er vroegtijdig een einde te komen aan hun expeditie.

Wanneer schreef je het boek?
Ik heb er bijna heel het jaar 2017 aan geschreven, al was het niet het enige boek dat ik dat jaar schreef.

Waarom schreef je het boek?
Ik had al jaren een idee voor een dergelijke apocalyptische young adult, maar ik vond niet het goede uitgangspunt. Toen Bakermat me vroeg of ik iets wilde schrijven over de klimaatverandering, koppelde ik dit aan mijn young adult idee. De personages kwamen al snel tot leven in deze wereld in 2165, die verwoest is door de klimaatverandering. Skye, River, Colin en Jazz zijn echt onder mijn huid gekropen. En als ik het zo van lezers hoor, is dat bij hen ook het geval.

Waarom moeten mensen het lezen?
Mensen moeten in de eerste plaats lezen wat ze graag lezen. Maar als je graag young adult leest, met een tikkeltje sf, en niet bang bent van een dystopisch wereldbeeld, dan denk ik dat je ADEM toch eens moet proberen. Deel 2 “IJS” is ondertussen ook al uit en ik werk nu aan het derde deel “VUURSTORM”, dat verschijnt zomer 2019 (en dat is ondertussen verschenen!, nvdr.), en aan deel 4 “OASE”, dat verschijnt oktober 2019.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *