blogpost

Welkom terug, Lore!

Dit artikel is een persoonlijk artikel over recensente Lore die al eerder bij Valeries Boekenwereld recenseerde en die nu sinds een tijdje terug bij ons aan de slag is. In dit artikel gaat het over haar ervaring en waarom ze een tijdje gestopt is, maar nu weer aan de slag is gegaan.

Hoe het allemaal begon?
Hoi allemaal! Mijn naam is Lore, ik ben iemand die heel graag leest, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ebooks en fysieke boeken kan ik beide wel verslinden.

Valerie en ik kwamen in contact met elkaar door een winactie op de blog. Zo raakten we aan het praten en Valerie gaf me de kans om eens als gastblogger een recensie te schrijven. Natuurlijk ging ik dolenthousiast aan het werk en met Valeries bijsturing en tips had ik zowaar mijn eerste recensie geschreven. Ik had natuurlijk meteen de microben te pakken en al snel werden we partners in crime.

Zo raakte ik verdiept in de boekenwereld. Deze bestaat uit veel meer dan enkel boeken lezen en recensies schrijven. Zo zijn er ook andere onderwerpen die een plaatsje op de blog kregen. We schreven over verschillenden dingen zoals verschillende boekgerelateerde webshops, goodieboxen, boekboxen, boekenhauls en zoveel meer.

Maandelijks schreef ik een boekenhaul en een artikel over wat ik die maand ging lezen. Deze artikels zijn het leukste omdat je zo even een overzichtje hebt van wat je die maand allemaal hebt binnengekregen en wat je plannen ermee zijn. Dit brengt mij tot een van mijn grootste struikelblokken. Het enthousiasme van heel veel willen lezen en veel te weinig tijd hebben.

Ik had steeds veel boeken liggen en omdat ik zo enthousiast was, werd mijn ‘nog te lezen stapel’ steeds maar groter en groter. Die gigantische stapel boeken zorgde na een tijdje ook voor minder enthousiasme omdat ik wist hoeveel ik achterstond. Valerie gaf ons nooit deadlines en we mochten steeds op ons eigen tempo lezen. Toch was ik steeds heel erg gedreven en wou ik tijdig mijn recensies af hebben. Door deze gedrevenheid bezorgde ik mezelf echter meer stress en minder enthousiasme waardoor ik na een tijdje de moeilijke beslissing heb moeten nemen om te stoppen met recenseren. Ik was toen ook pas begonnen met werken en had veel minder tijd om te lezen en recenseren, dat ik aan geen boek lezen meer toe kwam.

Hoe ben ik terug begonnen?
Nu ik weer wat meer tijd heb, wist ik niet wat ik in mijn vrije tijd kon doen; ik verveelde me. Dus besloot ik nog eens een poging te doen met lezen. Dit ging enorm vlot en het was alsof het nooit anders geweest was.

Ik nam het lezen weer op en stuurde Valerie een berichtje of ze interesse had in een recensie. Natuurlijk was Valerie, zoals steeds, heel lief en wou ze mijn recensie bekijken. Na veel lovende feedback had ik de leeskriebels weer te pakken en belde ik Valerie op. We hadden een heel lang gesprek en spraken wat dingen af. Zo mocht ik weer aan de slag bij Valeries Boekenwereld.

Een aantal tips die ik voor jullie heb:

  • Wanneer je even geen feeling meer hebt met het lezen, leg dan even je boek weg
  • Heb je net als ik moeite met een gigantische ‘moet ik nog lezen stapel’, beperk deze dan en zorg ervoor dat je enkel de boeken kiest waar je onmiddellijk een klik mee hebt
  • Zorg dat lezen ontspanning blijft waarbij niets moet en alles mag
  • Doe wat je graag doet en lees wat je graag leest. Laat niemand jouw keuze beïnvloeden over welk je graag wilt lezen. Want als het je niet interesseert ga je het ook niet lezen en geen eerlijke recensie kunnen schrijven

Dit was mijn ervaring over het recenseren bij Valeries Boekenwereld. Als laatste wil ik je nog één tip meegeven: GENIET van het lezen en wanneer het even niet meer gaat, is het geen schande om er even uit te stappen want voor je het weet kan je weer vol nieuwe inspiratie genieten van de boekenwereld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *