blogpost,  interview,  Lezer aan het woord

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Mascha Gesthuizen!

Wie is Mascha Gesthuizen?
1) Koffie of Thee; want…
Koffie; koffie is krachtig en geeft een lekkere nasmaak.
2) Ochtend of avond; want…
Ochtend; dan ga ik lekker met de hond naar buiten en word ik wakker met bosgeur in mijn neus en verder met wat het weer mij brengt.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Pretpark, vroeg gaan en dan achterin beginnen. In de dierentuin zie ik vooral veel vrijheidsberoving, al moet ik zeggen dat het dierenwelzijn er de laatste jaren zeker op vooruit is gegaan in de dierentuinen.
4) All In-hotel of tentje; want….
Mag het ook een Zweedse stuga zijn?
5) Rekenen of taal; want….
Ooit was wiskunde mijn beste vak, maar zonder taal een boek schrijven lukt natuurlijk niet.

Welk boek schreef ze?

Halverwege het einde – Mascha Gesthuizen – Futuro uitgevers – mei 2018

Inhoud
Deze roman vertelt het verhaal van Ubele, een huisarts die zich genoodzaakt ziet haar werk neer te leggen vanwege de depressies waar zij al sinds de kinderleeftijd mee worstelt. In de hoofdstukken wisselen haar jeugd en het heden elkaar af. Je leest hoe ze zich ontwikkelt, worstelt en de strijd met haar depressies aangaat.

Wanneer schreef je het boek?
Tussen eind 2016 en begin 2018.

Waarom schreef je het boek?
Met het boek wil ik depressie als thema bespreekbaar maken. Ik wil mensen die ermee te maken hebben, herkenning bieden en mensen die het in hun directe omgeving tegenkomen wil ik laten zien hoe een depressie er van binnenuit uit kan zien, hen laten ervaren wat de impact kan zijn. Daarnaast wil ik het taboe op psychiatrische aandoeningen bij artsen aan de orde stellen.

Waarom moeten mensen het lezen?
Om je als lezer te laten raken, om te ervaren, om te herkennen.
En om daardoor meer begrip te krijgen voor het thema depressie.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *