blogpost

Boekenbeurs 2017

Wat een hoogdag was het afgelopen dinsdag! Voor iedere Boekenbeursliefhebber was dit een dag om naar uit te kijken voor de start van de Boekenbeurs want… het programma staat sindsdien online!

Ik moet toegeven dat ik sowieso niet erg goed ben in het in bedwang houden van mijn zenuwen en nieuwsgierigheid, maar wat betreft de Boekenbeurs is dit altijd nóg erger. Ik vind het namelijk fantastisch om uit te zoeken welke dagen ik best kan gaan om zoveel mogelijk auteurs gezien te hebben en ook alle podiumactiviteiten die binnen mijn interessegebied vallen bij te wonen. En dat is dit jaar niet anders.

Met enige vertraging door technische problemen kwam het langverwachte programma online. Helaas zijn nog niet alle signeersessie compleet (de standhouders hebben dit zelf in handen en kunnen de signeersessies zelfs tijdens de beurs nog aanpassen wegens onverwachte omstandigheden of afwezigheden), maar dat kan de pret niet bederven. Ik had in mijn hoofd al min of meer een aantal data vastgelegd en probeerde dit te beperken tot vier dagen en één nocturne.

Maar… (en  de grote Boekenbeursfan weet wat er nu gaat komen) uiteraard kom ik volgens mijn planning nu niet toe met deze dagen, oeps! In plaats van vier dagen kom ik nu uit op vijf dagen en een nocturne, terwijl ik mezelf beloofd had om dit toch te beperken wegens andere verplichtingen (zoals studeren). Nu blijft de vraag: ga ik toch vijf dagen en leer ik de andere dagen wat harder of hou ik voet bij stuk?

Ik ga daar waarschijnlijk nog een aantal nachten over piekeren, maar ik wil jullie al graag vertellen naar welke signeersessies, boeken en podiumactiviteit ik momenteel uitkijk.

Podiumactiviteiten
Op zondag 29 oktober wordt Luc Descamps geïnterviewd over de publicatie van zijn 50e boek. Het werd een realistisch verhaal over omgaan met kanker in de gezinssituatie. Voor dit verhaal haalde de realiteit Luc in, en het is de ervaring van zijn vrouw Linda en hemzelf die inspiratie bracht om dit beklijvende verhaal te schrijven. (Meer informatie)
En op hetzelfde moment gaat Kristien Dieltiens in gesprek over haar nieuwste boek Kortgeknipt, dat zich afspeelt tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1937. (Meer informatie)

Op vrijdag 3 november geeft auteur Kathelijn Vervarcke (Zwerfsteen en Tot de zon aan de horizon vriest) een schrijfworkshop met als titel ‘Schrijf je (young adult) roman’. Ze geeft tips, tricks en suggesties voor jong en oud met schrijfambities, of zij die er door geïntrigeerd zijn, zodat je thuis zelf achter de schrijftafel kan kruipen. (Meer informatie)

Zaterdag 4 november is Griet Op de Beeck aan het woord over haar nieuwste roman Het beste wat we hebben. Dit zou het eerste deel zijn van een trilogie, waar ik als lezer uiteraard heel veel van verwacht. Haar eerste boek Vele hemels boven de zevende heeft me omver geblazen en ik ben heel benieuwd wat ik hiervan mag verwachten. (Meer informatie)

De Boekenbeurs verwelkomt op zondag 5 november een internationale auteur van formaat: John Boyne (auteur van o.a. De jongen in de gestreepte pyjama). Hij komt vertellen over zijn nieuwste roman Wat het hart verwoest en signeert aansluitend zijn boek. (Meer informatie)

Op dezelfde dag vertelt ook Marnix Peeters over zijn nieuwste boek In elke vrouw schuilt haar moeder. We volgen hierin Mercedes van de Cloot, de negende gravin van Blaasveld, tijdens haar schrijven aan een filosofisch-misogyn werk. (Meer informatie)

De laatste podiumactiviteit die jullie volgens mij zeker niet mogen missen, vindt plaats op 12 november. ‘Lezen op zondag – zes spannende verhalen‘ brengt zes auteurs samen om te praten over hun meest recente boek vol spanning. Niemand minder dan Anja Feliers, Bart Debbaut, Ann Van Loock, Piet Baete , Petra Doom en W.A. Dehairs komen vertellen over hun verhalen die je volgens hen alvast zeker niet mag missen. (Meer informatie)

Dit zijn een aantal standactiviteiten die ik alvast niet wil missen. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te beleven. Neem zeker een kijkje op de website van de Boekenbeurs.

Boeken
Dit jaar ga ik voor het eerst een budget opstellen. Omdat ik afgelopen edities heb gemerkt dat ik anders met veel te veel boeken thuiskom die ik niet krijg gelezen en veel te veel geld uitgeef (omdat ik gewoonweg niet graag kies), hoop ik dat dit jaar iets beter onder controle te houden. Of dat daadwerkelijk gaat lukken, laat ik voorlopig even in het midden. Hieronder vind je een aantal boeken die alvast op mijn verlanglijstje staan om aan te schaffen op de Boekenbeurs.

Patrick de Bruyn – Nachtmerrie
Bjorn Van den Eynde – Team Mortis 7
Toni Coppers – Nooit meer alleen
Anne-Laure van Neer – Justine
Luc Descamps – De Poortwereld 4
Leen Dendievel – Hard
Piet Baete – Het laatste woord

Ik ga dus al een redelijk budget moeten voorzien!

Signeersessies
Buiten bovenstaande auteurs kijk ik ook uit naar de signeersessies van volgende auteurs (willekeurige volgorde): Do Van Ranst, Christine Charliers, Anja Feliers, Griet Op de Beeck, Dirk Vanderlinden, Hilde Vandermeeren etc.
Natuurlijk staan er ook een aantal buitenlandse toppers op het programma. Niemand minder dan Jojo Moyes, Tess Gerritsen en M.J. Arlidge zullen aanwezig zijn en signeren op de Antwerpse Boekenbeurs!

Zoals je ziet, is mijn planning al behoorlijk gevuld. Ik ben vooral heel benieuwd waar jullie naar uitkijken! Ik tel alvast de dagen af.

Liefs,

Valerie

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *