blogpost

Top 3 van de maand januari

Lore, Marloes, Valérie en ik lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen elk ons favoriete boek van deze maand!

Deze maand was een zeer leesrijke maand voor Marloes, Valérie en mezelf. Kijk je mee?

Valérie:
De voorbije maand had ik wat meer tijd om te lezen en kon ik wat van mijn recensie-achterstand inhalen. Ik las verschillende genres: Insomnia van Jilliane Hoffman: een thriller van formaat, Natalia van Roxanne Veletzos: een historische roman en De moslim en het Joodse meisje gaat ook over de Tweede Wereldoorlog maar is een non-fictie boek.
Stuk voor stuk goede boeken maar mijn topfavoriet is zonder twijfel Jinxed van Amy McCulloch. Een heerlijke YA die enorm tot de verbeelding spreekt!

Marloes:
Januari is een zeer bijzondere maand; ik kan namelijk niet kiezen! Ik heb een aantal zeer zeer goede boeken gelezen en ik weet écht niet welk boek ik nou het beste vind. Volgens mij moet Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer er zeker op komen te staan. De liefhebbers van La Superba kunnen hun hart ophalen: Pfeijffer is verder gegaan in dit boek. Het is lijvig, maar dat is alleen maar fijn! Pfeijffer beschrijft alles zo uitermate gedetailleerd, dat je het hele verhaal als een film voor je ziet. Venetië ken je na dit bijna 600 pagina’s tellende boek uit je hoofd. Ook het sarcasme van Pfeijffer ontgaat je niet. Heerlijk.
Het andere boek is De ontembare van Guillermo Arriaga. Dat boek vond ik mogelijk nóg sterker dan het boek van Pfeijffer. Het gaat over een Mexicaanse jongere die kennismaakt met het criminele wereldje in zijn land. Hij beschrijft hoe zijn broer steeds dieper in de problemen raakt en hoe hijzelf uiteindelijk wees wordt. Het boek is hard, laat niets achterwege en Arriaga weet het zo te beschrijven dat je als lezer meegruwelt met alles wat gebeurt. Ook een aanrader dus!

Valerie:
Ook ik heb deze maand bijzonder veel gelezen en vind het verschrikkelijk moeilijk om slechts één titel te noemen. Daarom ga ik, net als Marloes, een klein beetje vals spelen en jullie twee prachtige titels aanraden die je absoluut moet lezen.
De eerste is zonder twijfel Uitzonderlijk van Colleen Hoover, die ik las voor De Leesfabriek, maar Lore besprak het boek voor jullie ook op Valeries Boekenwereld. Het was mijn eerste kennismaking met het werk van Hoover en ze heeft me echt omver geblazen. Ik verwachtte echt een zoetsappig verhaal, maar dit boek had zoveel diepere lagen en liet me sprakeloos achter
Het andere boek is Rusteloos, de nieuwste thriller van Hilde Vandermeeren en Walter Damen. Dit is qua genre natuurlijk niet te vergelijken met Uitzonderlijk en daarom heb ik ervoor gekozen deze maand twee titels te delen. Ik ben al sinds boek één fan van Vandermeeren en in deze thriller doet ze het gewoon weer. Dat einde, jongens! Zaterdag vertel ik er meer over in mijn recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *