blogpost,  Win actie

Dat vieren we met: Lannoo

Valeries Boekenwereld werd op 21 september 2 jaar! Dat vierden we al met een ‘kleine’ winactie, maar wij zouden onszelf niet zijn als we er geen knaller achteraan zouden gooien… 😉 Van 14 tot en met 23 oktober vind je hier daarom elke dag een nieuwe winactie! We willen dit feestje uiteraard met jullie, onze lieve volgers en mede-boekenwurmen vieren, maar ook met de mensen die alle prachtige verhalen hier op Valeries Boekenwereld mogelijk maken: de uitgevers! Daarom zetten we elke dag een uitgeverij in de kijker met een leuke, grappige of spannende anekdote over het uitgeven van hun boeken en kan je de boeken uit de anekdotes winnen!

Vandaag is het de beurt aan Jantien, marketingmedewerker bij Lannoo, waar zij voornamelijk rond de boeken van Meulenhoff Boekerij werkt.

Als kind was ik gek op boeken, ik kon heel snel heel goed lezen en mijn leesniveau ging pijlsnel de lucht in. Ik verslond boeken. En mijn 24 jarige ik is dat nog steeds! Ik probeer elk jaar toch een 30-tal boeken te lezen. Ik maak daar tijd voor. Je hoort vaak mensen als excuus “ik heb geen tijd om te lezen” gebruiken. Dat is gewoon gezever. Iedereen heeft tijd om te lezen, ze moeten er alleen tijd voor willen maken. Toen ik vorig jaar bij Uitgeverij Lannoo mocht starten als tijdelijke medewerker op de marketingafdeling ging een droom in vervulling. Dat klinkt heel cheesy en overdreven, maar ik meen het echt. Een job in de boekenwereld is op mijn lijf geschreven, als je dat aan mijn vrienden vraagt, zullen ze dat zeker beamen. Een jaar later werk ik nog steeds bij Uitgeverij Lannoo, maar nu onder een vast contract. Mijn geluk kan dus even niet op! Van je hobby je beroep maken, ik raad het iedereen aan. 

Een deel van mijn job als marketingmedewerker is natuurlijk ook manieren zoeken om het boek bij het doelpubliek in de kijker te zetten. En daar komt @valeriesboekenwereld bij te pas! Vol enthousiasme recenseert zij samen met haar team vele vele boeken en ik ben altijd heel blij als er een boek van mijn fonds (Meulenhoff Boekerij) een goeie rating krijgt. Dus dankjewel Valerie! En proficiat met het tweejarig bestaan.

Soit, tijd om terzake te komen, je vroeg me naar de twee boeken die de afgelopen periode het meest voor mij tekenden. Uit de serieus omvangrijke boekenstapel van Meulenhoff Boekerij twee titels kiezen is een hele opgave, maar het is me gelukt.

Als eerste heb ik gekozen voor After, ken je wellicht van de film? Het boek verscheen een paar jaar terug bij Boekerij. Het originele verhaal is eigenlijk een fanfiction verhaal op Wattpad over Harry Styles. Het werd zodanig veel gelezen dat het opgepikt werd en in boekvorm gegoten werd. Boekerij zorgde voor de Nederlandse vertaling. Ze verkochten best goed, totdat dit voorjaar de film in de zalen verscheen. Bij een film hoort ook een filmeditie en die verkochten als zoete broodjes. Er worden in Vlaanderen zelfs méér exemplaren dan verkocht dan in Nederland, wat echt een unicum is. Samen zijn er ondertussen al een slordige 20.000 exemplaren van de filmeditie verkocht. Crazy toch?

Daarnaast ga ik voor een boek van Meulenhoff, dat iets dichter aansluit bij mijn persoonlijke leessmaak. John Boyne ken je wellicht van ‘De jongen in de gestreepte pyjama’, een boek dat denk ik iedereen verplicht voor de les Engels in het middelbaar wel moest lezen (en terecht). Boyne heeft ook een aantal meer literaire romans op zijn palmares staan (De grote stilte, Wat het hart verwoest). Dit jaar schreef hij ‘Een ladder naar de hemel’, een ge-wel-dig boek. Ik heb het op drie dagen tijd uitgelezen, en al aan veel vrienden aangeraden. Het is heerlijk spannend en intrigerend. Veel praise voor John Boyne of zoals Humo het heel goed verwoordde: “Op het dunbevolkte drielandenpunt waar thrillers eigenlijk met adrenaline ingespoten romans zijn die de stempel van literair meesterwerk ambiëren, plant Boyne zijn vlag.”

Nieuwsgierig geworden naar deze boeken? Goed nieuws! Wij geven één exemplaar van After van Anna Todd en Een ladder naar de hemel van John Boyle weg!
Hoe maak je kans?
– Volg Valeries Boekenwereld op Facebook 
– Volg uitgeverij Lannoo op Facebook 
– Tag onder het Facebookbericht minstens twee vrienden die deze actie niet mogen missen!

Extra kans maken?
– Deel de winactie op je eigen tijdlijn
– Deel de winactie in je stories op Instagram (tag @valeriesboekenwereld) – Volg uitgeverij Lannoo op Instagram (@uitgeverijlannoo)

Je kan deelnemen tot en met dinsdag 29 oktober. Alle winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 30 oktober!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *