blogpost

Discussie op donderdag: wat met goodies?

Net als wel meer boekenliefhebbers ben ik helemaal weg van goodies. Ik bestel dan ook regelmatig eens een box en kan het vaak niet laten om Instagram door te scrollen als ik leuke goodies zie. Maar helaas zijn er ook goodies die niet iedereen even handig vind. Ik vertel je hieronder mijn top vijf van mijn favoriete goodies en mijn drie minst gebruikte goodies.

Favoriete goodies

  1. Mijn all time favorite boekengoodie is natuurlijk de boekenlegger. Niemand kan ooit te veel boekenleggers hebben. Hoe meer hoe liever, wat uiteraard nog beter is zijn gesigneerde boekenleggers! Overal heb je geweldige webshops waar je boekenleggers kunt kopen, mijn favoriete webshop is proudbookjunk.nl

Marloes: helemaal mee eens; al moet ik eerlijk zeggen dat ik geen boekenleggers koop. De boekenleggers die in de boekenserie van Marissa Meijer zaten, vond ik echt prachtig! Soms laat ik boekenleggers ook in de boeken zitten, omdat ik stiekem een beetje vind dat ze erbij horen.

  1. Kaarsen! Altijd en overal kaarsen, niet waar? Vooral tijdens het lezen en studeren steek ik regelmatig een kaarsje aan. Ik hou van de kaarsen met een simpele en subtiele geur, hierin heb ik enkele favorieten. De eenvoudige koop ik simpelweg in de Action of Ikea maar die branden niet zo fantastisch, de beste kaarsen zijn die van Yankee Candle, deze zijn wel wat duurder maar echt de moeite waard en achteraf heb je een mega leuk potje. Op verschillende webshops kan je ook bookish candles kopen, ik deed dit al eerder maar ik durf ze dan nooit te laten branden omdat je die niet zo snel vervangt als de kaarsen van Ikea dus dat is dan weer wat dubbel.

Marloes: Grappig, want dit heb ik helemaal niet zo! Ik heb eigenlijk nauwelijks kaarsen in huis staan en de kaarsen die er staan, staan er voor de sier. Je zult mij dan ook niet snel kaarsen zien kopen.

  1. Een volgend favoriet item is een booksleeve. Ook hiervan kan je er nooit genoeg hebben. Vroeger kocht ik de mijne online maar nu maak ik ze lekker zelf, zo kan je zelf kiezen hoe je ze wilt, handig toch? Benieuwd naar hoe ze er uitzien? Kijk even op instagram naar het account @onceuponabookishday daar kan je zien hoe onze stofjes er uitzien 😊.

Marloes: ik heb er maar een en ik gebruik hem helemaal niet. Ik gebruik een plastic tasje om de boeken mee te nemen. Old School? Misschien wel. Ik vind het namelijk heel erg zonde om de cover niet meer te zien!

  1. Sinds kort ben ik helemaal weg van onderzetters, dit is ook vooral omdat ik nu ik een nieuw nachtkastje heb en het proper wil houden en wat is dan beter dan een bookish onderzetter? Ik kreeg er al eerder uit boekboxen en deze zijn geweldig. Ik bestelde er ook net super leuke op proudbookjunk.nl die zijn Harry Potter gerelateerd.

Marloes: Ik heb zeker wel onderzetters, maar ook niet gerelateerd aan boeken. Ik denk dat ik mijn vriend daar ook helemaal gek mee zou maken :-). Wel vind ik Plint een prachtige site, waar je veel kunt krijgen. Dit is gerelateerd aan gedichten i.p.v. boeken.

  1. Kleine quote kaartjes zijn ook altijd geweldig, ik gebruik deze dan meestal voor bij mijn Instagram foto’s. Onlangs kreeg ik een heel doosje vol met zo een leuke kaartjes in een box mee. Deze zijn van de uitgeverij Blossom Books, ook een echte aanrader!

Kastliggers

  1. Af en toe zit er een leuke button in een box. Dit zijn bij mij helaas goodies die in mijn kast blijven liggen. Ik heb gewoon niets waar ik ze kan ophangen en eerlijk gezegd weet ik ook niet waar ik er dan allemaal mee naar toe moet.
  2. Grote quote kaarten zitten in bijna elke box en ook hier heb ik na een tijd geen plaats meer voor, ik heb wel een aantal vaste kaarten die blijven staan maar dat is het ook. Helaas zijn ze te groot om als boekenlegger te gebruiken en is dat dus ook geen optie.

Marloes: JAAAA!!! Kaartjes met quotes zijn geweldig! Ik kreeg vorig jaar een sticker met daarop een quote van Hebban en die sticker heeft het hele jaar op mijn docentenagenda gezeten. Ook de kaartjes met daarop zinnetjes vind je bij mij in de vorm van een doos vol. Die zinnen vind ik echt heerlijk!!!!

  1. Lippenbalsems, af en toe zie je ze nog eens in een box verschijnen. Dit vind ik een geweldig item en ook mega handig maar ik durf ze nooit te gebruiken omdat als ze op zijn, zijn ze op en heb je er niets meer aan en een lege bijhouden vind ik maar vreemd. Helaas komen sommige met de gekste geuren aanzetten voor een lippenbalsem, dan is het zeker een kastligger.

Zoals je ziet zijn veel kastliggers geen goodies die ik niet leuk vind, maar ik vind ze soms niet altijd even nuttig. Meestal is het ook gewoon uit plaatsgebrek dat ik ze niet kan gebruiken, maar toch kan ik vaak niet aan de verleiding weerstaan om af en toe eens een boekenbox te bestellen.

En hoe zit het met jou?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *