blogpost

Favoriete uitgevers #2

Zoals Lore vorige week al vertelde, vergeten lezers vaak dat er achter al die mooie verhalen niet alleen een auteur, maar ook een uitgeverij zit. Zij lezen het manuscript, zorgen voor een prachtige cover en halen alle fouten en onleesbare zinnen eruit zodat wij kunnen genieten van een verhaal dat lekker wegleest en waar je helemaal in kan verdwijnen. Dus: hoera voor de uitgevers! Vandaag wil ik jullie graag drie van mijn favoriete uitgevers voorstellen:

Xander uitgevers is zonder twijfel één van die favorieten. Zij geven één van mijn favoriete reeksen ever uit: De Zeven Zussen. Maar daarnaast hebben ze ook een gevarieerd aanbod aan thrillers, historische en andere prachtige romans. Ook voor de non-fictie liefhebber hebben ze mooi aanbod culinaire boeken, verhalen over sport en levensstijl.

Van Halewyck verdient ook een plekje in deze lijst. Zij geven voornamelijk heel leuke jeugdboeken uit van onder andere Luc Descamps, waar ik zelf grote fan van ben. En natuurlijk geven zij ook De Kleine Odessa uit! Maar ook hun brochure voor volwassenen bevat elke keer weer een pareltje!

Als laatste wil ik vandaag graag nog wat woorden wijden aan Luitingh-Sijthoff. Onlangs las ik 36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken en dat vond ik zo een schattig en leuk boekje! Zij geven zowel jeugd, YA als spannende thrillers en mooie romans uit. Auteurs die schrijven voor LS zijn onder andere Samuel Bjørk, Dan Brown, Anna Day, Stephanie Garber en Jill Mansell. Heerlijke boeken uit alle genres!

Natuurlijk is dit lijstje nooit compleet. Ook andere uitgevers, zoals HarperCollins, Moon, Blossom Books, Pepper Books, Bakermat, Young & Awesome etc. geven heerlijke boeken uit! Kijk jij soms naar de uitgever van het boek dat je leest?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *