blogpost

Clavis Book Café 2018

Afgelopen zaterdag beleefde ik een fantastische dag! Ik ging samen met een van mijn vaste boekenvriendinnen naar de tweede editie van het Clavis Book Café. Op dit evenement staan de Young Adult-boeken van uitgeverij Clavis centraal en vinden tal van interviews en workshops plaats. Toegegeven: ik heb er enorm van genoten! En ik wil heel graag met jullie delen hoe die dag precies verliep.

Alle boekenliefhebbers waren welkom in Hasselt op de gezellige zolder van Clavis voor een hapje en een drankje. Om 13u ging de namiddag officieel van start met een interview van Nell De Smedt over haar debuut bij Clavis: Circe. Ze is met haar zestien jaar de jongste auteur bij Clavis, maar ik denk dat ze een heel sterk debuut gaat neerzetten. Hieronder zie je haar tijdens het interview met Marcia van Boekvinder terwijl ze voorleest uit haar boek (dat momenteel nog gewoon blaadjes papier zijn).

Interview Nelle.JPG

Daarna was het tijd om zelf actief aan de slag te gaan. Ik koos tijdens het eerste blok voor de workshop handlettering aangezien ik een Bullet Journal en alle andere benodigdheden heb, maar eigenlijk niet zo goed weet hoe ik ze moet gebruiken (oeps). Tinneke van HelloAlice leerde ons op zeer korte tijd omgaan met letters en brushpennen en gaf een fantastische workshop, waarvan je hieronder een klein voorproefje kan zien (ik hoop hier nog actief mee aan de slag te gaan hoor. Als ik toevallig ergens een pakje extra tijd vind bijvoorbeeld).

Ik vond het echt een heel fijne workshop! Ondertussen zaten Luc Hanegreefs en Miriam Borgermans klaar in de zetel om te vertellen over world building: het creëren van een nieuwe wereld of reconstrueren van het verleden. Een heel erg boeiend gesprek van twee aangename auteurs dat me benieuwd heeft gemaakt naar hun boeken.

En voor ik het wist was het tijd voor de tweede workshop: bookstagram! Deze workshop vond ik persoonlijk iets minder interessant, maar dat deert niet want zo kon ik lekker bijpraten met andere bloggers en boekenliefhebbers en ontmoette ik eindelijk de geweldige Chinouk Thijssen!

Chinouk

Ze mocht samen met auteur Kaat De Kock de namiddag afsluiten met een gesprek over realistische thema’s in boeken. Het werd een zeer boeiend en grappig gesprek met deze twee vlotte auteurs die allebei erg sympathiek zijn!

Met een goedgevulde goodiebag keerden we terug naar huis, nagenietend van ene heerlijke namiddag vol boeken. Tot volgend jaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *