blogpost,  interview

DutchDoodling: een creatieve booknerd aan het woord

Eerder vertelde ik jullie al heel wat over mijn favoriete bookish shops op Etsy. DutchDoodling is zonder twijfel aanwezig op de lijst! Manon maakt prachtige boekenleggers en Bookish Cards. In januari kreeg ik de kans rep voor haar items te zijn op Instagram en daarom geef ik vandaag graag het woord aan deze creatieve booknerd!

“Hallo!

Ik ben Manon, 21 jaar oud en waarschijnlijk zoals vele van jullie een enorme booknerd. Naast lezen hou ik erg van schrijven, voetballen, toneel spelen, dansen, reizen en “knutselen”. In mijn vrije tijd werk ik dan vaak aan mijn Bookish Cards. Deze Bookish Cards kan je vinden op Instagram, Etsy en Facebook onder de naam DutchDoodling. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een bookstagram account, je kan mij vinden onder de naam: @DutchStoryLover_

Mijn Bookish Cards zijn nog redelijk recent. Afgelopen zomer ben ik begonnen met de kaartjes maken, in eerste instantie voor mezelf. Op mijn bookstagram kreeg ik erg veel positieve reacties. Eigenlijk kwam heel snel van het een het ander. Ik begon eerst op aanvraag voor mensen een kaartje te maken, maar een paar weken daarna heb ik mijn Etsy-winkeltje geopend.

Ik kwam op het idee omdat ik mijn foto’s voor mijn bookstagram op een leuke manier wou aanvullen. Bookish Cards die iets over de foto/ boek zeiden leken mij een goed idee! Mijn moeder is een grote inspiratiebron geweest bij het maken voor mijn kaartjes. Zelf maakt zij veel “scrapbook” dingen, dus we hadden al veel materiaal in huis. Op een avond ben ik gaan zitten, probeerde het uit en ik ben eigenlijk niet meer gestopt.

Vanaf het begin heb ik eigenlijk al trouwe kopers, waaronder Valerie! Het is zeker niet zo dat ik vanaf het begin af aan meteen veel kaartjes verkocht, maar het is in de loop van de tijd wel steeds meer geworden. Aangezien ik al mijn kaartjes alleen en met de hand maak, heb ik nooit heel veel op voorraad. Meestal heb ik er maximaal rond de 50 klaar liggen. Vooral door verschillende bookboxen waar mijn kaartjes in hebben gezeten heb ik meer populariteit gekregen.

Afgelopen winter heb ik mijn eerste Bookish Box op de markt gezet. Deze box had ik samengesteld in samenwerking met allemaal andere bookish-shops rondom het seizoen winter. Dit was mij zeer goed bevallen! Op dit moment staat de lente box online voor de pre-sale! Ik ben van plan elk seizoen een nieuwe box online te zetten. Hopelijk bevallen mijn boxen goed en kan ik er steeds meer samenstellen en verkopen.

Over 2 weken (rond 1 maart) gaat de lente-box op de post! Er zijn er nog een paar beschikbaar 😉 Naast mijn studies en bijbaan heb ik relatief weinig vrije tijd. Voorlopig hou ik het dus nog even bij mijn Bookish Card, gepersonaliseerde boekenleggers en boxen. Doordat mijn Bookish Cards altijd uniek zijn, blijft mijn Etsy-shop wel altijd up to date! Er komen regelmatig nieuwe Cards online.

In de toekomst hoop ik ooit een eigen book subscription box te kunnen samen stellen. Het liefst maandelijks, maar misschien zelfs vaker! Hoe meer en hoe groter, hoe beter haha! Het gaat echter nog wel een paar jaar duren voordat ik hier tijd voor heb.

Mijn gouden tip aan mensen die ook creatief aan de slag willen is echt: hou het leuk voor jezelf! Laat je hobby geen verplichting worden. Ik heb een keer de fout gemaakt om alle grote orders aan te nemen die ik kon krijgen. Op een gegeven moment gaat er dan stress spelen. Dan gaat zowel de lol als de kwaliteit omlaag en dat is zonde! Vergeet niet dat je zelf de touwtjes in handen hebt, maak geen afspraken die je niet na kan komen en doe dus alleen wat je leuk vindt en waar tijd voor hebt 😊”

Meer weten over Manon en haar Bookish Cards? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagramhaar persoonlijke Instagram en in haar Etsy store.
Via de code ‘VALERIE10’ krijg je de hele maand februari nog 10% korting op je bestellingen! Ideaal om de lente-box nog snel aan te schaffen. Een unboxing van de winter-box vind je hier.

Liefs

Valerie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *