blogpost

Waarom boeken maandenlang ongelezen blijven liggen

Iedereen heeft wel eens een moment dat hij of zij geen zin heeft in juist dat boek. Wel, zo heb ik er meerdere. De volgende vijf boeken liggen al maanden en sommige zelfs jaren in mijn kast en geraken nooit op de gelezen stapel. Hoe komt dat?

Dare to fall – Estelle Maskame

Estelle Maskame kan geweldig mooi schrijven. Zo las ik van haar de DIMILY series mega snel uit! Een leuk weetje is dat Maskame haar derde boek ‘Did I mention I love you’ mijn allereerste Engelstalige boek was. Dit heeft maar één reden: ik was te ongeduldig om te wachten op de vertaling! De reden dat ik ‘Dare to fall’ nog niet heb gelezen is omdat ik bang ben dat het boek niet even goed gaat zijn als haar DIMILY serie. Onlangs maakte Maskame ook bekend dat de DIMILY serie nog niet gedaan is. Er komt binnenkort nog een boek uit waarbij Tyler aan het woord is. ‘Just don’t mention it’ zal uitkomen op 21 juni 2018. Zoals je dus wel kan merken was ik helemaal gek van die serie, maar ik heb besloten het boek zeker tegen eind maart gelezen te hebben. Zo is de wachttijd vooraleer ze een nieuw boek uitbrengt toch niet te ondraaglijk.

Vriendschap – Sara Shepard

Vriendschap is het eerste deel van Sara Shepards Pretty Little Liars-reeks. Iemand wou voor mij een boek laten signeren door Sara Shepard. Uiteraard zeg je dan onmiddellijk ja! Zo is dus boek twee in de PLL-serie gesigneerd in mijn kast beland. Maar ik kon toch moeilijk met boek twee beginnen? Daarom kocht ik ook boek één, maar de serie is heel erg lang. Ze bestaat uit maar liefst acht delen in het Nederlands. Omdat dit zo een lange serie is, stel ik het steeds uit om ze te beginnen lezen. Ik heb de serie ook op televisie gezien dus daarom spreken de boeken me ook minder aan. Moest ik het boek niet gesigneerd kunnen krijgen had ik waarschijnlijk nooit de boeken gekocht.

Uitgerekend wij – Monika Peetz

Dit boek staat al een hele lange tijd in mijn kast. Ik heb het gewonnen via Goodreads. Steeds wanneer ik de achterkant van het boek lees krijg ik zin om het te beginnen lezen, maar toch zet ik het elke keer weer terug omdat een ander boek me leuker lijkt. De cover spreekt me niet zo aan en ik denk dat dit de reden is dat ik het toch weer terug zet, maar daar komt binnenkort een einde aan! Ik wil dit boek gelezen hebben voor het zomer is! Tegenwoordig lees ik ook liever Engelstalige boeken. Omdat ik het overschakelen van Nederlands naar Engels wat moeilijk vind, probeer ik niet te vaak te wisselen en veel boeken van dezelfde taal achter elkaar te lezen.

Gone girl – Gillian Flynn

Dit boek staat niet al maanden in mijn kast, maar al jaren! Dit komt omdat ik het ooit aan mijn zus uitgeleend had en totaal vergeten was dat ik dat boek had. Wanneer ik in een leesfase zit, lees ik meestal boeken van hetzelfde genre achter elkaar. Dit boek is niet het genre dat ik gewoon ben en dat is dan ook de reden dat hij nogal vaak blijft staan. Het is ook best een dik boek dus elke keer ik het vastneem schrik ik me rot hoe zwaar hij is! Deze was ik dus helaas gewoon vergeten! Ik kijk er naar uit om hem dit jaar te lezen!

Iene miene mutte – M.J. Arlidge

Dit boek staat nog niet zo heel lang op mijn boekenplank, maar toch stel ik ook deze elke keer weer uit. Dit boek is deel van de Helen Grace-serie. Deze bestaat uit acht boeken, waarvan er al zes in het Nederlands zijn uitgebracht. Ik wacht vaak tot de hele serie uit is zodat ik dan ze allemaal in een keer kan uitlezen. Ik heb echter niet altijd zo veel geduld. Bij deze serie zal het nog afwachten zijn of me dat nu wel zal lukken.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *