blogpost,  De Leesfabriek

Throwback Thursday: De Leesfabriek

Dag allemaal

Vandaag wil ik jullie graag meenemen naar 2012, het jaar waarin ik voor het eerst een recensie schreef voor De Leesfabriek. Op dat moment was De Leesfabriek helemaal nog niet zo groot als het nu is en waren we slechts met een handjevol recensenten.

Via via kwam ik in contact met de oprichter van De Leesfabriek, die op dat moment op zoek was naar vertegenwoordiging in Vlaanderen. Aangezien ik op dat moment al veel boeken las en zelf nog een KJV’er was, leek recensies schrijven mij een leuke aanvulling op mijn boekgerelateerde hobby’s. Maar in het begin vond ik dat uiteraard verschrikkelijk moeilijk! Hoe begin je eigenlijk aan zo’n recensie? Wat moet er allemaal instaan? Hoe ‘eerlijk’ moet ik zijn? Gelukkig wisten ze daar bij De Leesfabriek wel raad mee en kreeg ik een handig lijstje met tips om een betere recensent te worden. Als ik terugkijk naar mijn allereerste recensie en die vergelijk met de meest recente, kan ik toch besluiten dat ik heel wat vordering heb gemaakt. Oef!

Dankzij De Leesfabriek heb ik al veel dingen kunnen doen die met boeken te maken hebben die ik anders nooit had gedaan! Ik denk dan vooral aan interviews op de Antwerpse Boekenbeurs, interviewen op YALfoort, ontmoetingen en contact met verschillende auteurs en natuurlijk het grote aantal gelezen boeken en de diversiteit daarin. Ik las vroeger al verschillende genres graag, maar het is dankzij het recenseren dat ik nog meer genres ben gaan appreciëren. Outside the box lezen helpt mij ook om daarna terug meer te genieten van een boek binnen mijn comfortzone. Ik lees bijvoorbeeld heel graag thrillers, maar als ik vijf thrillers na elkaar zou lezen wordt alles een beetje een herhaling van het vorige. Maar als ik die thrillers kan afwisselen met romans, romantiek, young adults, jeugd, historische verhalen enzovoort, dan blijft elk boek een ontdekking!

Natuurlijk heb ik ook binnen mijn comfortzone pareltjes van boeken leren kennen die ik zelf nooit had gelezen omwille van bijvoorbeeld de cover, eerder onaangename ervaringen met een boek van dezelfde auteur of hetzelfde genre of omdat ik het boek gewoon nog nooit heb gezien. Ik probeer via verschillende kanalen op de hoogte te blijven van wat er bij verscheidene uitgevers allemaal verschijnt, maar af en toe zie ik iets over het hoofd wat wel voor mij lijkt weggelegd te zijn. Gelukkig weten ze bij De Leesfabriek ook heel goed wat ik graag lees!

Gedurende de afgelopen jaren is De Leesfabriek uitgegroeid tot een groot platform waar een heleboel recensenten hun mening delen met de wereld. Naast een vaste redactie, hebben we tal van gastrecensent die bijdragen tot het gevarieerde aanbod aan recensies. Neem zeker een kijkje op De Leesfabriek. Om een boek te zoeken, gebruik je de zoekfunctie rechts bovenaan.

De interviews die ik dankzij De Leesfabriek heb mogen doen, zijn herinneringen die ik voor altijd koester. Maar daarover vertel ik jullie later graag meer!

Liefs,

Valerie

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *