blogpost,  Nederlands versus Engels

Covers: Nederlands versus Engels (#12)

Aangezien velen onder ons tegenwoordig meer en meer boeken lezen in het Engels, besloot ik om voor jullie elke week één boek of serie uit te kiezen en te kijken wat er bij de vertaling met de cover is gebeurd. Je zal zien dat sommige uitgevers er soms voor kiezen om de oorspronkelijke cover over te nemen, terwijl andere boeken na vertaling onherkenbaar zijn.

Ik waarschuw je op voorhand: de covers van vandaag verschillen enorm van elkaar en zijn eigenlijk moeilijk te vergelijken. Het boek ligt momenteel op mijn NTL-stapel en ik ben super benieuwd. Degenen die het al gelezen hebben, zijn er heel erg enthousiast over. We vergelijken vandaag De Overlevenden/The Darkest Minds van Alexandra Bracken! De Nederlandse cover:

De Overlevenden

Ik vind dit een heel mooie cover! De zin op de voorkant prikkelt je nieuwsgierigheid en ik voel onmiddellijk een bepaalde sfeer rond dit boek hangen die ervoor zorgt dat ik het heel graag wil lezen. Maar ook de Engelse cover ziet er heel erg mooi uit:

The Darkest Minds

Deze cover heeft ook iets mysterieus, zij het op een heel andere manier. Maar ook hier ben ik benieuwd naar het verhaal. Het enige minpuntje in vergelijking met de Nederlandse vind ik dat je als lezer net iets minder geprikkeld wordt omdat de cover niets prijsgeeft over de inhoud van het verhaal.

Dus als ik echt moet kiezen, ga ik voor de Nederlandse, maar ik vind de Engelse ook heel erg sterk!

Welke cover verkies jij?

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *