Coming soon
blogpost

Coming soon juni

De zomer is in het land! Nog even de laatste loodjes op school, in je studie of op het werk wegwerken en dan is het tijd voor heerlijke avonden met hopelijk even heerlijke boeken. Ik wil jullie alvast de volgende boekentips meegeven. Kijk je mee naar enkele titels die in juni verschijnen?

De magische wereld van Charlie 1 -   De leerling-toveraar

De magische wereld van Charlie – Audrey Alwett – LS
Charlie Vernier is een doodgewone tiener. Tenminste, als je niet meerekent dat zijn school in een oude lucifersfabriek is gehuisvest, zijn moeder er de directeur is en zijn knorrige kat meer in de smiezen heeft dan de meesten van Charlies leeftijdsgenoten. Op een dag ontdekt Charlie dat zijn grootmoeder, die vijf jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen, een briljante tovenares was. En hij zou zelf weleens iets te maken kunnen hebben met haar verdwijning. Om zijn oma te vinden, zit er niets anders voor hem op dan tovenaarsleerling te worden. Maar in de tovenaarswereld staat er een oorlog op uitbreken. Verschillende partijen zijn uit op de zeldzaamste stof die er bestaat: magie. Lukt het Charlie om zijn oma te redden voor de oorlog uitbreekt?

De dag dat jij begint

De dag dat jij begint – Jacqueline Woodson – Baeckens
Er zijn zo veel redenen waardoor je je anders kunt voelen. Misschien is het de manier waarop je praat, of waar je vandaan komt. Misschien is het de kleur van je haar, of wat er in je broodtrommel zit. Het is niet eenvoudig je weg te vinden in een omgeving waar niemand je kent of waar je je niet aanvaard voelt. Maar toch probeer je het, en toch lukt het. De poëtische tekst van Jacqueline Woodson en de warme prenten van Rafael López herinneren ons eraan dat we ons allemaal weleens een outsider voelen, en laten zien hoe dapper het is als we gewoon doorzetten. En dat vaak, als we elkaar de hand reiken en we onze verhalen met elkaar delen, barrières doorbroken kunnen worden.

De strijd om de Hartenkoningin

De strijd om de hartenkoningin – Tonke Dragt – Leopold
‘Wie vermoordde de Hartenkoning, op zijn bruiloft, in eigen woning?’
‘IK WEET HET!’ riep de Schoppenboer, de Kroonprins van het machtige Schoppenrijk, en hij zei:
‘Hij die het gedaan heeft, bemint de koningin der Harten… uit jaloezie is de koning vermoord!’

Tijdens een vakantie in 1955 schrijft en tekent de dan 25-jarige en nog onbekende Tonke Dragt een novelle. Net afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Haag brengt ze de figuren van het kaartspel tot leven. En zij spelen hun eigen spel: wie heeft de Hartenkoning vermoord en wie krijgt de Hartenkoningin?
Een humoristisch avontuur over gloeiende harten, list en bedrog, diepe kerkers en een tweegevecht – alles volgens de regels van het kaartspel.

Hoe lief ik je heb

Hoe lief ik je heb – meerdere auteurs – Ploegsma
Het is niet altijd makkelijk om te vertellen dat je van iemand houdt. De dichters in dit boek weten vaak heel goed hoe ze dat moeten zeggen, of verwoorden juist hun worsteling om dit te doen. In ontroerende, filosofische en grappige gedichten vertellen ze over verliefdheden, de band met familie en wat een beste vriend nu echt is.
De gedichten worden prachtig verbeeld door de kleurrijke, sprookjesachtige illustraties van Sophie Pluim. Een poëzieverzameling om zelf bij weg te dromen, of om voor te lezen aan iemand die je heel lief vindt…

Nu in de bioscoop!

Nu in de bioscoop! – Cory McCarthy – Best of YA
In tegenstelling tot de rest van de wereld geeft Iris helemaal niets om de beroemde, fantasierijke geschreven door M.E. Thorne. Het is dan ook best een beetje vervelend dat M.E. Thorne haar oma is en dat Iris te maken heeft met de gekke fans van de trilogie.
Wanneer Iris in Ierland wordt gedropt voor de boekverfilming, ziet ze haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dat hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden. Zelfs de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien kan haar niet van haar plan afhouden.
Maar de passie van de filmcrew is besmettelijk en wanneer Iris zich thuis begint te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden, realiseert ze zich dat deze film misschien gewoon geweldig is.

Blackout

Blackout – meerdere auteurs – Best of YA
Een zomerse hittegolf hult New York in duisternis.
Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit…
Een eerste ontmoeting. Oude vrienden. Bittere exen.
En misschien het begin van iets nieuws.
Als de lichten doven, onthullen mensen hun geheimen. De liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Wolkenjagers

Wolkenjagers – Emma Carroll – Kok Boekencentrum
Een verhaal met inbraak, spionage, bijzondere huisdieren en nieuwe uitvindingen. Een ontmoeting met een in de lucht bungelende jongen verandert het leven van de jonge zakkenroller Ester voorgoed. De jongen en zijn familie, de Montgolfiers, zijn erop gebrand de eerste luchtballonvaarders in de geschiedenis te worden! Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn kapers op de kust: ook in Engeland zijn mensen druk bezig met het uitvinden van een luchtballon. Lukt het Pierre en Ester om de eerste te zijn? Een fantastisch avontuur vol spionnen, ongehoorzame huisdieren en een ontmoeting met de koning van Frankrijk en zijn vrouw Marie-Antoinette.

Love & Fruits 1 -   Liefde en ananas

Liefde & ananas – Isabelle Paz Soldan – Zomer & Keuning
‘Liefde en ananas’ gaat over Anna. Ze is net dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenflat en kan op haar werk niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél een aantal leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er is soms iets mis met háár? Isabelle Paz Soldan schrijft in ‘Liefde en ananas’ grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger.

Comic classics - Schateiland

Schateiland – naar het verhaal van Robert Louis Stevenson – Lannoo
Jim Hawkins droomt van een leven op zee. Maar wanneer er een oude kapitein opduikt met een GEHEIM, begint er een veel groter avontuur dan waar Jim ooit van had kunnen dromen.
Al gauw is hij een SCHAT op het spoor, samen met een verdachte zeeman die Long John Silver heet…
Zal Jim ontsnappen aan de piraten?
Of moet hij van de loopplank af?
Klim aan boord, samen met Jim, een kletsende papegaai, en een hele bende bandieten, en beleef een hilarisch avontuur op volle zee!
Maak je klaar voor BOTEN! BUIT! BOEKANIERS!
Een klassieker met nieuwe plaatjes!

Fallen Crest 1 -   Val voor jou

Val voor jou – Tijan – De Fontein
Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.
Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.

B.I.G. 1 -   Het toevallige dagboek van B.I.G.

Het toevallige dagboek van B.I.G. – Jen Carney – LS
Welkom in het leven van Billie Idema Groen – een meisje met drie ongelukkige initialen, twee lieve moeders en één grote vergissing die haar leven flink op z’n kop zet. Er is een nieuw meisje op Billies school, en Billie leidt haar rond. Ze vertelt haar van alles over school en de Koekjeswet. En ja… ook over het feit dat twee vrouwen met elkaar kunnen trouwen (de bruiloft van Billies moeders is het evenement van het jaar, tenslotte). Maar dan gebeuren er verdachte dingen. Het nieuwe meisje lijkt wel erg close met Billies beste vriendin Layla. En hoe komt het dat ze zoveel weet over de grote overval op school, de diefstal van mevrouw Robinsons tas?

Ivana

Ivana – Sebas Diekstra – Volt
Op 7 december 2017 valt de nog maar achttienjarige Ivana Smit van een balkon van een appartementengebouw in Kuala Lumpur. Meer dan veertig meter lager wordt haar lichaam gevonden. Daarmee begint een jarenlange en hartverscheurende zoektocht van haar ouders. Hoe is Ivana om het leven gekomen? Waren er anderen betrokken bij de dood van hun dochter?
De Maleisische politie concludeert vrijwel direct dat haar val een ongeluk is geweest. Of dat de vrolijke en levenslustige Ivana zelf moet zijn gesprongen. Talrijke aanwijzingen dat er iets anders is voorgevallen onderzoeken ze niet. Ten einde raad schakelt Ivana’s familie advocaat Sébas Diekstra in. Tijdens zijn onderzoek stuit hij op allerlei verdachte zaken, Sébas raakt er steeds meer van overtuigd dat er vreemde dingen zijn gebeurd. Ivana had verdovende middelen in haar bloed toen ze stierf. En wat deed ze vlak voor haar dood in het appartement van een Amerikaanse bitcoinmiljonair en zijn vrouw? Het is duidelijk dat dit stel veel te verbergen heeft. Toch zijn ze snel na hun arrestatie vrijgelaten en naar de VS gevlucht. Is er sprake van omkoping? Hebben ze hun contacten in hoge Maleisische kringen gebruikt om vrij te komen? Welke krachten zijn hier in het spel?
Sébas en de familie zijn vastbesloten de waarheid te achterhalen en gerechtigheid voor Ivana te krijgen. Het is een strijd die tot op de dag van vandaag voortduurt. Ze vechten tegen corrupte en incompetente politiefunctionarissen en machtige mensen die de loyaliteit van politici lijken te hebben gekocht.

Dansen voor beginners

Dansen voor beginners – Nicola Yoon – Querido
Evie gelooft niet meer in de liefde sinds haar vader haar moeder heeft verlaten. Terwijl ze worstelt met haar verdriet om de scheiding, gebeurt er iets vreemds: iedere keer als Evie geliefden elkaar ziet kussen, ziet ze het volledige verloop van hun relatie – vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan. Voor Evie bevestigt dit wat zij over de liefde denkt te weten – dat die nooit voor eeuwig is.

BFF 1 -   Daisy in Love

Daisy in love – Jette Schröder – HarperCollins
De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!
Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?

Zomer-trilogie  -   De zomer waarin alles veranderde

De Zomer-trilogie van Jenny Han verschijnt in een nieuw jasje – Moon
Belly Conklin leeft van zomer naar zomer. Alles wat goed en magisch is, gebeurt van juni tot augustus. De winter is slechts een periode waarin Belly de weken aftelt tot de volgende zomervakantie, omdat ze dan niet in het strandhuis, niet bij Susannah, en het allerbelangrijkste, niet bij Jeremiah en Conrad kan zijn. Twee jongens die Belly al kent sinds haar allereerste zomervakantie. Het zijn haar beste vrienden, haar jeugdliefdes en alles daartussenin.
Dan is Belly bijna zestien en breekt die ene zomervakantie aan, die ene prachtige en tegelijkertijd vreselijke zomervakantie, waarin alles verandert. De zomer waardoor Belly’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *