blogpost,  Boekgerelateerde winkels

De leukste online bookish-shops! (deel I)

Hallo daar!

Velen onder jullie kennen het gevoel wel, zeker als je wat actieve bookstagrammen volgt op Instagram. Al die mooie kaarsen, bladwijzers, stickers, pins, noem maar op! Ikzelf ben gek op boekgerelateerde gadgets en besloot voor jullie mijn favoriete shops even op een rijtje te zetten.

isla_280x280.26301697_kn7ufzi1

Paperflamescandleco (shop op Etsy)

Ik ben verliefd op deze kaarsen! Mijn favoriete kaars in hun shop is zonder twijfel ‘Le Cirque des Reves, gebaseerd op het boek ‘Het nachtcircus’ van Erin Morgenstern. De kaars ruikt naar zachte toffee, karamel en gekruide appel. Ze brengen ook elke maand een box uit met een ander thema. In augustus was het thema ‘Bookstagram’ en bevatte de box één grote kaars, drie kleine kaarsen, een heel erg mooie dubbelbedrukte bladwijzer en een sticker, een fanart kaart en vlaggetjes. Het thema van oktober is ‘Mytische werelden’ en de box kost €23,46 (excl. verzendkosten).

isbl_1680x420.27715203_nfnq9bqyProudBookJunk (shop op Etsy)
Voor bladwijzers en A5 quotecards die aangepast zijn aan het seizoen of passen bij een bookstagram, ben je bij Lisa aan het juiste adres! Ik bestelde recent een paar bladwijzers (‘Books make me happy’, ‘Bookstagram’…) en vind het geweldig om ze te kunnen gebruiken in mijn foto’s. Dankzij de zachte kleuren passen ze bij heel veel boeken en kan je ze heel vaak gebruiken zonder dat het saai wordt!

isla_280x280.26699719_ou8vze1n

Cravingpages (shop op Etsy)
Nog meer bladwijzers! Maar in een heel andere stijl. Daarom vind ik het ook de moeite om deze shop hier te vermelden. Joany maakt prachtige aquarel en houten boekenleggers! Het is zelfs mogelijk om een bladwijzer te laten maken met jouw naam en of de naam van je blog! Ook de kleur van de aquarel bladwijzer kan je kiezen, om hem helemaal aan te passen aan jouw stijl.

15871974_1245009738918808_8761776947761174789_n

Letters & Lights (eigen webwinkel)
Nog meer kaarsen in het thema van boeken! Maar ook pins, quote kaarten en zeep. Telkens als ik foto’s tegenkom van kaarsen van Letters & Lights moet ik mezelf tegenhouden om er niet nog te kopen. Ik maakte kennis met de kaarsen dankzij een box van Celebrate Books en sindsdien brandt er bijna elke dag een kaars van Emmy. De zeepjes heb ik nog niet geprobeerd, maar aangezien we de feestdagen stilletjes aan beginnen te naderen, zie ik daar snel verandering in komen. isla_280x280.25026427_q4vet4rv

StoryScentsations (shop op Etsy)
Nog meer zeepjes. Maar oh wat ruiken deze lekker! Gebaseerd op bekende en minder bekende personages, maar allemaal even mooi. Momenteel gebruik ik het Celaena Sardothien uit “Throne of Glass” van Sarah J. Maas zeepje. Het is een blauw zeepje met gouden glitters en ruikt naar lavendel, jasmijn en citroengras. Je handen ruiken nog heel lang na het wassen naar het zeepje en de geur verspreidt zich ook door de ruimte, zodat je er extra lang van kan genieten.

isla_280x280.27446363_1fr7pqh1

DutchDoodling (shop op Etsy)
De shop voor bladwijzers en bookstagram cards! Manon zorgt voor cards die aangepast zijn aan het seizoen en een heel uitgebreide keuzemogelijkheid wat betreft tekst op je kaartjes. De cards zijn heel fijn om te gebruiken op je bookstagram omdat ze felle kleuren bevatten die mooi contrasteren als je er de juiste boeken naast legt. En ze zijn helemaal niet duur.

isla_280x280.24400949_9a7iv76q

Romemade Candles (shop op Etsy)
De laatste shop die ik jullie nog wil tippen, is Romemade Candles. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je er boekgerelateerde kaarsen. Ook zij brengen elke maand een box uit met verschillende kaarsen binnen één boek. Daarnaast verkopen ze nog oude maandboxen en bookstagram kaarsjes. De kaarsjes zijn redelijk klein, maar daardoor makkelijk te verplaatsen (bijvoorbeeld naar je kamer, naar je studio en terug naar je bureau). Ze branden toch erg lang en verspreiden een geweldige geur. Ik ben verliefd op de kaarsjes rond The Lunar Chronicles en The Shadow Hunters. De Boekige kaarsen (Bookstagram, Old Books, Bookworm en Reading Nook) staan hoog op mijn verlanglijstje!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke shops te vinden die boekgerelateerde items verkopen. Heb je zelf een andere favoriet die ik hier niet heb vermeld? Laat het dan zeker weten!

Liefs,

Valerie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *