blogpost

Sunny Saturday!

Hallo allemaal!

Vandaag geen recensie, maar ik wil jullie graag wat meer vertellen over mezelf en over wat je hier precies mag verwachten. Onder Over mezelf vind je al heel wat informatie over wie ik ben en waar ik mee bezig ben. Om die informatie aan te vullen met wat je op mijn blog mag verwachten, lees je best dit artikel.

Wie ben ik?
Zoals eerder gezegd, vind je in het basisartikel ‘Over mezelf’ al heel wat informatie terug over mezelf en waarom ik deze blog ben begonnen. Ik ben momenteel 20 jaar, kom uit België en studeer Handelsingenieur in Hasselt. Daar zit ik ook op kot, waar ik probeer mijn kotgenoten aan het lezen te krijgen. Net zoals met KJV (kinder- en jeugdjury Vlaanderen), probeer ik mij op zoveel mogelijk plaatsen in te zetten om lezen te bevorderen. Een van de grootste projecten daaromtrent is zonder twijfel De Leesfabriek, waar ik al sinds 2012 actief ben als recensent.

Waarom een eigen blog?
Ik schrijf heel graag voor De Leesfabriek! We bespreken er boeken voor jongeren vanaf 15 jaar, maar omdat ik zelf vind dat boeken die niet tot deze categorie behoren ook de nodige aandacht verdienen en dat ook auteurs en uitgevers af en toe het woord moeten krijgen, besloot ik zelf op mijn blog aan de slag te gaan met deze thema’s.

Wat mag je verwachten op mijn blog?
Recensies zullen een hoofdcategorie blijven vormen binnen alles wat ik schrijf en doe, maar daarnaast wil ik jullie een kijkje laten nemen in mijn leven als recensent en als blogger. Hoe begin je aan zo’n recensie? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zit mijn dag eruit als blogger?

De gerecenseerde boeken zullen uit zoveel mogelijk verschillende genres komen. Ik lees heel graag Young Adults, maar ook literatuur, thrillers, jeugdboeken, romans en historische verhalen zullen een plekje krijgen op mijn blog.

Natuurlijk houdt het hier niet mee op! Momenteel ben ik actief aan het zoeken naar auteurs voor interviews, zodat jullie een klare kijk krijgen op hoe het er voor hen aan toegaat. Ook ben ik aan het brainstormen over mogelijke winacties, bijvoorbeeld: wanneer gaat de eerste actie plaatsvinden (bij hoeveel likes, volgers…), wat ga ik verloten (één boek of meerdere, met wat lekkers bij, of notitieboekjes), hoe kan je deelnemen enzovoort. En naast al deze dingen probeer ik natuurlijk mijn blog uit te breiden en zoveel mogelijk mensen te bereiken zodat ook uitgevers worden aangesproken en zij misschien de mogelijkheid krijgen hun verhaal te doen en hun boeken te promoten.

Je kan hier zes dagen per week een nieuw artikel terugvinden. Enkel op zondag niet. Deze dag ga ik gebruiken om al nieuwe artikels te schrijven voor de volgende blogweek.

Waar ben ik momenteel mee bezig buiten mijn blog?
Ik kijk vooral heel erg uit naar de Antwerpse Boekenbeurs! Dat is voor mij het (boeken)hoogtepunt van het jaar: al die duizenden boeken, auteurs om een gesprek mee aan te knopen, signeersessies, interviews en natuurlijk al die bekende gezichten terugzien. Het is nog wachten tot begin oktober voor het volledige programma en de signeersessies, maar ik besef alvast dat het waarschijnlijk weer een hele puzzel gaat zijn om iedereen gezien te hebben en alle boeken te laten signeren. Meestal ben ik wel een paar dagen zoet met schema’s maken.

Wat verwacht jij?
Als je nu bij jezelf denkt: dit wil ik echt kunnen terugvinden op je blog? Laat het dan zeker weten! Leuke ideeën en suggesties zijn uiteraard altijd welkom. Ben je een auteur en wil je graag een recensie van je boek op mijn blog? Of ben je bereid tijd te maken voor een interview? Ook dat hoor ik graag! Zo kunnen we samen werken aan een gezellige plek om onze liefde voor boeken te delen.

Fijn weekend!

Liefs,

Valerie

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *