Uitgeverij in de spotlight
blogpost

Uitgeverij in de spotlight: Silvester Strips

In dit topic wil ik elke week een andere uitgeverij aan jullie voorstellen. Aftrappen doen we met Silvester Strips, een heel erg fijne uitgeverij voor iedereen die houdt van graphic novels en strips!

Wil je meer weten over de uitgeverij en de oprichting? Klik dan hier.

Waar het voor lezers natuurlijk echt om draait, zijn de leuke boeken die er verschijnen. Ik stel er graag een paar aan jullie voor.

De bekendste reeks van Silvester Strips is misschien wel de reeks rond Cerise.

Cerise is een tieneneenhalf jarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek! Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen… De prachtige illustraties houden de lezer van begin tot einde geboeid! Meer lezen over deze reeks? Dat kan hier.

Jullie kennen Dune vast en zeker want onlangs verscheen de film! Zin om het verhaal te ontdekken in een graphic novel?

Dune, het epische sciencefictionmeesterwerk van Frank Herbert, speelt zich af in een verre toekomst, te midden van een gigantische interstellaire feodale maatschappij en vertelt het verhaal van Paul Atreides die, samen met zijn familie, de heerschappij over de woestijnplaneet Arrakis overneemt. Het is een hele dikke graphic novel in groot formaat met prachtige tekeningen! Zeker een aanwinst voor de boekenkast. Meer lezen over deze graphic novel? Dat kan hier.

Ze werken ook aan prachtige historische uitgaves zoals de vijfdelige reeks over Irena, een Poolse verzetstrijdster. Ze redde bijna 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warschau. Het is een waargebeurd verhaal.

Meer lezen over deze reeks? Dat kan hier.

Kortom: je vindt bij Silvester Strips voor elke lezer wel iets! Als je graag strips en graphic novels leest, is dit zeker een uitgeverij om in de gaten te houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *