Coming soon
blogpost

Coming soon september

En zo is de zomervakantie alweer voorbij! Binnenkort is het weer tijd om voor de klas te staan, maar voor ik dat doe, kijk ik alvast vooruit naar de leuke boeken die gaan verschijnen in september.

Voor de bakker – Kate Canterbary – April Books
Wanneer Shay Zucconi’s stiefgrootmoeder overlijdt, laat ze Shay een tulpenboerderij na – onder twee voorwaarden. Ten eerste moet Shay verhuizen naar het stadje Friendship, Rhode Island. Ten tweede – en dat is het meest problematisch omdat haar verloofde net het huwelijk heeft afgeblazen – moet Shay binnen een jaar trouwen. Trouwen is het laatste wat Shay wil, maar ze zal alles doen om het enige echte thuis dat ze ooit gekend heeft te redden. Noah Barden was al op de middelbare school gek op Shay. Niet dat hij het haar ooit verteld heeft. Hij was te verlegen, te onhandig, te pijnlijk oncool om het mooie, populaire meisje uit te vragen. Nu heeft Noah zijn handen vol aan de zorg voor zijn nichtje en het runnen van de familieboerderij, winkel en bakkerij. Aan die verliefdheid van vroeger denkt hij nooit meer. Totdat Shay ineens terug is…

De erfgenaam – Dylan Allen – April Books
Hayes Rivers komt uit een van de oudste, rijkste en meest invloedrijke families van Houston. Oud geld brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, waar Hayes niet altijd even goed mee om kan gaan. Confidence komt uit een veel minder welgesteld milieu. Bovendien is ze haar baan kwijt, en het lukt haar niet om nieuw werk te vinden. Als Hayes haar ontmoet, denkt hij dat ze de zoveelste vrouw is die op zijn geld uit is. Al snel blijkt echter dat niets minder waar is. Hayes valt als een blok voor Confidence en ze beleven een onvergetelijk weekend. Dat neemt echter niet weg dat hun werelden mijlenver uit elkaar liggen. Hayes zet desondanks alles op alles om haar hart te veroveren. Hij mag dan vermogend zijn, maar of hij dát vermogen ook heeft? Het was bijna makkelijker geweest als ze wél gevoelig was voor zijn bankrekening…

Het Amerikaanse Datingexperiment – Elena Armas – Zomer & Keuning
Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Ren, Jack, ren – Ruth Ware – LS
Jack en haar man zijn de beste inbraakspecialisten in het vak. Veel bedrijven huren hen in om hun beveiligingssystemen te testen, door middel van een inbraak. Hun laatste klus had een routineopdracht moeten zijn, maar dan gaat alles verkeerd. Als Jack thuiskomt is Gabe dood, en om alles nog erger te maken wijst de politie Jack aan als hoofdverdachte.
Jack slaat op de vlucht, maar merkt al snel dat ze geen kant op kan. Ze is vastberaden de echte moordenaar te vinden, maar tijdens haar zoektocht kan ze steeds minder mensen vertrouwen…

Dit boek is dodelijk – Ravena Guron – Volt
Als Hugh, een van de populairste en rijkste leerlingen van de school, dood wordt aangetroffen, slaat de paniek toe onder de anderen. Wie is de moordenaar? Jess Choudhary, een leerling die er alles aan doet om zich voorbeeldig te gedragen en zo haar studiebeurs veilig te stellen, merkt al snel dat dat ze meer betrokken is bij het onderzoek dan ze ooit had kunnen denken. Hugh is op precies dezelfde manier overleden als een personage in een verhaal dat zij geschreven heeft. Dan ontvangt Jess een anoniem bericht: iemand bedankt haar voor de inspiratie.
De tijd tikt, en Jess weet dat ze het mysterie op zal moeten lossen of anders eindelijk iets gemeen zal hebben met Hugh: de dood.

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan – LS
In De kerstboekwinkel van Jenny Colgan wacht Carmen een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Thieves gambit – Kayvion Lewis – HarperCollins
Rosalyn Quest komt uit een legendarische familie van meesterdieven. Hun enige regel: vertrouw niemand. Hoewel het talent om steeds weer uit benarde situaties te ontsnappen haar in het bloed zit, ziet ze toch een andere toekomst voor zich dan stelen. Maar ontsnappen aan haar afkomst, dat lukt haar niet.
Als haar moeder wordt gekidnapt, ziet ze maar één uitweg: ze moet de Dievenspelen winnen, een dodelijke wedstrijd waaraan alleen de grootste oplichters mee mogen doen. De hoofdprijs: alles wat je maar wensen kunt. Het is dus alles of niets. Om haar moeder te redden, moet ze winnen van haar vroegere aartsrivale en van een gevaarlijk verleidelijke tegenstander… Er kan maar één winnaar zijn. Wie is de beste dief van de wereld?

Monsterstation – Johan Elfner – HarperCollins
Katinka woont in het Monsterstation, een treinstation én hotel voor monsters. Zelf is ze een kwartmonster, en daarom kan ze niet doodgaan. Maar ze is ook een gewoon meisje dat naar school gaat en vrienden probeert te maken.
Op een dag krijgt ze bericht uit Monsterland, de monsterwereld die je betreedt via het Monsterstation: er is geen tijd meer te verliezen. Ze moet de trein van kwart over mist halen om haar verdwenen vader terug te halen!

Wat de hulp weet – Freida McFadden – VBK
Soms is wat je ziet, niet wat je denkt te zien. ‘Kom niet in de logeerkamer.’ Er valt een schaduw op het gezicht van Douglas Garrick als hij met zijn vingertoppen de deur aanraakt. ‘Mijn vrouw… Ze is erg ziek.’ Terwijl hij me hun ongelooflijke penthouse laat zien, heb ik een vreselijk gevoel over de vrouw achter gesloten deuren. Maar ik kan niet het risico lopen deze baan te verliezen – niet als ik mijn donkerste geheim veilig wil houden… Het is moeilijk een werkgever te vinden die niet te veel vragen stelt over mijn verleden. Dus ik ben dankbaar dat de Garricks me op wonderbaarlijke wijze een baan hebben gegeven. Het is bijna perfect. Bíjna, want ik heb mevrouw Garrick nog steeds niet ontmoet. Ik weet zeker dat ik haar hoor huilen vanuit de logeerkamer. Als ik de was aan het doen ben, zie ik bloedvlekken rond de hals van haar witte nachthemden. En op een dag kan ik niet anders dan op de deur kloppen. Als die zachtjes openzwaait, verandert wat ik daarbinnen zie alles…

See you on Venus – Victoria Vinuesa – Best of YA
Mia heeft een hartaandoening, maar bang om dood te gaan is ze niet. Waar ze wel bang voor is: het opsporen van haar biologische moeder in Spanje. Toch wil ze voor haar volgende operatie de vrouw ontmoeten die afstand van haar heeft gedaan.
Kyle was altijd een feestbeest – tot zijn beste vriend omkwam bij een auto-ongeluk. Zijn leven wordt nu beheerst door schuldgevoel, en daar wil Kyle wanhopig graag aan ontsnappen.
Als Mia en Kyle elkaar ontmoeten, besluiten ze samen naar Spanje te reizen. Zij om antwoorden op haar vragen te vinden, hij voor berusting en zelfacceptatie. Heeft het lot hen bij elkaar gebracht om hun beeld van liefde en de dood voor altijd te veranderen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *