blogpost

Noem een boek dat… #1

Tijd voor een nieuwe samenwerking! Chelsey van Leesmeemetmij en ik doen geregeld leuke challenges samen op onze blogs. Daarom hebben we weer eens gebrainstormd en een nieuw concept bedacht om met jullie te delen: Noem een boek dat… Hierin bespreken we elke maand een boek dat iets voor ons betekent. Welk boek heeft van ons een lezer gemaakt of van welke titel kregen we net een afkeer? Dat ontdek je elke maand in een nieuwe ‘Noem een boek dat…’!

Beginnen doen we met deze: Noem een boek dat van jou een lezer maakte.

Toen ik klein was en nog niet zelf kon lezen, werd er hier heel veel voorgelezen. Korte verhaaltjes voor het slapen gaan, sprookjes, prentenboeken… Noem maar op! Maar een boek dat ervoor zorgde dat ik echt zelf een boekenwurm werd, is zonder twijfel De kleine Odessa van Peter Van Olmen. Daarvoor las ik ook al heel wat verhalen en geregeld trok ik naar de bibliotheek voor een nieuwe voorraad, maar toen ik De kleine Odessa voor het eerst las, wist ik dat de boekenwereld me uitermate kon boeien! Ondertussen heb ik De kleine Odessa al minstens acht keer gelezen (en nadien ben ik de tel kwijtgeraakt), dus dat bewijst mijn punt wel denk ik… 😉

Uiteraard heb ik daarna alleen maar meer boeken gelezen, maar De kleine Odessa is toch wel een boek dat me voor altijd zal bijblijven. Enerzijds omwille van de bijzondere wereld die boordevol zit met schrijvers en boeken (wat een feest!), maar ook het feit dat dat boek voor mij een nieuwe wereld liet zien, namelijk die van het bespreken van boeken. Dus eigenlijk was het deels ook een eerste inkijk in de bloggerswereld waar ik later deel van werd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *