blogpost

Goede voornemens en wensen voor 2018

Voor ik ga uitweiden over (mijn) goede voornemens voor dit nieuwe jaar, eerst mijn welgemeende beste wensen voor jullie allemaal. Bedankt voor jullie enthousiasme vorig jaar, om Valeries Boekenwereld mogelijk te maken en te laten groeien en alles zo trouw te volgen. Ik wens jullie een nieuw jaar vol met leuke boeken, een goede gezondheid en veel tijd met de mensen die je graag ziet. Maak er een fantastisch nieuw jaar van!

Traditioneel begint een nieuw jaar met goede voornemens. Een van de kenmerken van goede voornemens is dat we ze meestal niet lang volhouden, maar dit jaar ga ik toch extra hard mijn best doen. Daarom heb ik ook eens langer nagedacht over die voornemens en niet de populairste zinnen op papier neergeschreven.

1. Minder boeken kopen én eindelijk eens alle ongelezen boeken in mijn kast lezen!
Oké, dat is misschien voor alle boekenliefhebbers wat we elke dag proberen, maar dit jaar ga ik extra mijn best doen om minder boeken te kopen (cadeautjes zijn uiteraard nog steeds welkom haha). Mijn nog-te-lezen-stapel is immens en daar ga ik dit jaar hopelijk wat aan werken.

2. Meer dingen doen die ik graag doe
Moeten, moeten, moeten… Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag iets te doen waar ik blij van wordt. Of ik daar nu tijd voor heb of niet: ik ga er tijd voor maken.

3. Mezelf meer tijd geven
Ik leg de lat vaak heel erg hoog voor mezelf en dat besef ik maar al te goed. Daarom ga ik proberen om mezelf meer rust toe te staan en minder perfectionistisch te zijn. Want een dagje niks doen is ook oké! (denk ik)

4. Meer complimentjes geven
Ik heb de afgelopen weken gemerkt hoe fijn ik het vind als iemand tegen me zegt dat hij of zij trots op me is of dat ik iets erg goed doe of er gewoon leuk uitzie. En ik ben vast niet de enige die dat leuk vindt om te horen. Het effect van zo één klein complimentje kan het verschil maken tussen je slecht voelen en een lichtpuntje zien op een moeilijk moment.

5. Meer lezen!
Dit hoort een beetje bij puntje 2. Ik maak mezelf vaak wijs dat ik ergens geen tijd voor heb omdat ik andere dingen moet doen. Soms is er nochtans niks mis mee om eens al je verplichtingen aan de kant te schuiven en lekker te genieten van een goed boek. Zeker als je, net als ik, erg perfectionistisch bent, gaat dit je enorm veel deugd doen!

Ik ben benieuwd hoe ik over een maand denk over deze voornemens en hoe ver ik dan sta. Heb jij goede voornemens voor 2018?

Liefs

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *