Winter in de B&B
blogpost,  Recensie

Winter in de B&B – Kaat De Kock (Lore)

Winter in de B&B gaat over Hanne Melis die op een zekere middag een telefoontje krijgt dat haar hele leven gaat veranderen, alleen beseft ze dat zelf nog niet. Een goede vriendin is overleden en heeft haar in haar testament opgenomen. Ze heeft een vakantiehuis in de Ardennen geërfd. Wat ze daarmee aanmoet weet ze zo net nog niet. Hanne leeft in de stad en werkt in een magazijn, niet bepaald de droomjob van haar leven maar het betaalt haar facturen. Wanneer een van haar collega’s voor de zoveelste keer ongegeneerd haar decolleté zit te begluren heeft ze het helemaal gehad en besluit ze de kans van haar leven te grijpen.

De cover van Winter in de B&B is magisch! Hij geeft zo een leuke en gezellige sfeer weer dat ik wou dat ik zelf op vakantie mocht naar Hanne haar B&B. Ook de titel kon uiteraard niet passender. Het geeft al een tipje van de sluier weg dat Hanne effectief de uitdaging aangaat en het vakantiehuis niet gaat verkopen, maar dat zorgt net voor dubbel zoveel nieuwsgierigheid!

Hanne heeft een geweldig leuk karakter. Ze is heerlijk wispelturig maar durft ook de nodige personen in vraag te stellen, wat vele mensen in de echte wereld niet doen. Haar karakter gecombineerd met een gezonde portie naïviteit en impulsiviteit zorgt voor geweldige taferelen in het verhaal. Ze gaat een uitdaging aan en zorgt dat niemand, met gelijk welke mening ook, haar kan tegen houden. 

De band die Hanne met haar vriendinnen heeft is zo mooi! Ze stelt ze in vraag wanneer ze haar echt kwetsen, maar ze komen er steeds weer bovenop. Ze steunen elkaar in goede en kwade dagen en ook vergiffenis komt aan bod. Het is zo mooi om te lezen dat afstand niet altijd even handig is, maar dat ook daar oplossingen voor te vinden zijn. 

Kaat haalt heel mooie aspecten aan in dit verhaal, het boek heeft echt alles! Vriendschap, liefde, maar ook familie speelt een heel belangrijke rol. De persoon die Hanne in dit is alles steunt en bijstaat is haar mama. Ook uit deze relatie valt heel veel te leren. 

Niets gaat vanzelf maar als je je goed omringt is alles mogelijk, dat is een les die ik meeneem uit dit mooie verhaal. In de zomer van dit jaar verschijnt het tweede deel: Zomer in de B&B!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *