blogpost,  Recensie

Op het eerste gezicht – Melissa Brayden (Lore)

In Op het eerste gezicht leert Brooklyn Campbell een heel attente en ontzettend aantrekkelijke brunette kennen. Deze mysterieuze dame heet Jessica Lennox. Jessica heeft een reputatie als grote baas van haar reclamebedrijf, The Lennox Group. Wanneer deze drukbezette dames elkaar tegenkomen in een wijnbar voelen ze beiden dat er wel meer dan een vonkje is tussen hen. Wanneer Brooklyn niet veel later een meeting heeft staat ze opeens oog in oog met deze knappe brunette en moeten ze het tegen elkaar opnemen om het account voor hun reclamebedrijf te winnen.

Op de cover van het boek zien we een blond meisje staan met op de achtergrond de drukke straten van New York. Dit kan niemand anders zijn dan Brooklyn in haar stad. De oorspronkelijke titel van het Engelstalige boek was ‘Kiss the girl’. Deze titel vond ik persoonlijk beter bij het verhaal passen dan ‘Op het eerste gezicht’. Uit de Engelstalige titel kan je al wat meer van het verhaal te weten komen en dit mis je nu bij de Nederlandstalige titel zoals bijvoorbeeld dat het gaat om een lesbische romance. Hierbij hoort natuurlijk de bijpassende vraag: gaan ze kussen? Met de Engelstalige titel ben ik veel nieuwsgieriger en zit ik al op het puntje van mijn stoel om te beginnen lezen zonder de korte inhoud nog maar te bekijken.

Het boek is geweldig vlot geschreven. Ik heb het dan ook verslonden! De manier waarop Brayden schrijft zorgt ervoor dat je het niet weg kan leggen. Er zit ontzettend veel emotie en spanning in het boek zodat je hart vanzelf een aantal slagen sneller gaat slaan.

De personages zijn realistisch. Brooklyn bijvoorbeeld heeft het moeilijk om zich te binden, mensen te vertrouwen en zich met hart en ziel in een relatie te gooien. Ik ben er zeker van dat er heel veel mannen en vrouwen op deze aardbol rondlopen die ook met deze problemen kampen. Wanneer personages realistische problemen, en voor vele mensen ook herkenbare karaktertrekken, hebben zijn deze veel aangenamer om te lezen omdat je je zo meer kan inleven.

Melissa Brayden heeft fantastisch werk geleverd met dit boek. Ik kan het iedereen aanraden! Deze lesbische romance is de eerste die ik lees en ik hoop dat ze er snel meer schrijft want dan sta ik als eerste in de rij. Het was een eer om dit boek te mogen recenseren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *