Onze octopus
blogpost,  Recensie

Onze octopus – Peter Bently (Véronique)

Hoe raar zou jij opkijken als er van de een op andere dag een fluoroze octopus op je dak zit? Eerst vond iedereen in het dorp vindt het maar een beetje raar en samen probeerden ze om hem terug weg te krijgen. Maar eigenlijk was hij best wel handig. Met acht tentakels had je opeens een geweldige voetballer, supercoole glijbanen, een superhandige hulp om de was te drogen… Iedereen wil wel zo’n superleuke octopus.

Je wordt gewoon vrolijk bij het zien van deze leuke neon roze octopus die op de cover van dit prentenboek prijkt. Maar waar dit boek zal over gaan, krijg je helemaal nog niet prijs bij het zien van deze voorkant. Zijn ogen maken duidelijk dat hij verwonderd is. Je krijgt wolken, een zeemeeuw en een vlieger op die cover mee, waardoor je kan vermoeden dat hij in de lucht zit. Ga je de achterkant gaan bekijken, dan zie je een prachtig, fantasierijk dorp aan de zee. Heerlijke kleurrijke huisjes staan verspreidt op een heuvelachtig landschap aan de zee. Met middenin de octopus die jou heel verbaast aankijkt.

Van zodra je die eerste bladzijde omslaat zie je een octopus die vanuit de lucht op een van de huisje valt. En dan begint een prachtig verhaal van hoe iets wat niet ergens bij hoort en vreemd aangevoeld wordt, na een tijdje toch nog wel handig kan zijn. Waar nieuwe vriendschappen doorheen de seizoenen ontstaan en waar als het er opeens niet meer is, wel als een gemis kan aangevoeld worden. De onschuld van kinderen die gemakkelijker nieuwe dingen gaan aanvaarden dan volwassen, wordt hier in dit prentenboek heel duidelijk gemaakt.

Ik vind het een prentenboek waar je gewoon opgewekt en speels van wordt. Niet alleen door de prachtige, levendige en opgewekte, fleurige tekeningen maar ook door het verhaal dat vertaald werd op rijm. Dit is voor kleuters heel leuk om naar te luisteren en te bekijken. De hardcover ligt gemakkelijk in je hand, wat het voorlezen en tonen van de tekeningen gemakkelijker maakt. Deze octopus zou zeker ook op mijn huis mogen komen aanwaaien. Want de liefde die hij verspreidt, kan je alleen maar toejuichen. Duidelijk een aanwinst voor iedere boekenkast!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *