blogpost,  Recensie

Marieke in Tinderland – Marieke Visser

Marieke in Tinderland
Categorieën: ,
Publisher:
leeftijdscategorie:

Velen onder ons kennen de populaire datingssite Tinder en hebben waarschijnlijk ooit een account aangemaakt. Net zoals Marieke, die op Tinder hoopte de man van haar dromen te ontmoeten. Ze vindt in de plaats van die man 20 andere soorten mannen waarmee ze op date is gegaan. Om de lezer te behoeden voor de fouten die ze heeft gemaakt, deelt ze in dit boek haar ervaringen met de 20 soorten mannen op Tinder (bijna elke man behoort tot één van deze 20 types). Ze legt uit hoe je ze kan herkennen aan hun foto’s en profielteksten en wat deze mannen precies van je willen. Daarnaast deelt ze haar persoonlijke verhaal binnen het bijzondere Tinderland…

Marieke in Tinderland is in vele opzichten een ontwapenend boek. Hoewel je af en toe een succesverhaal hoort over een koppel dat elkaar is tegengekomen via Tinder en nu al jaren samen is, barst Tinder ook van teleurstellende dates. Visser schrijft op een openhartige en eerlijke manier haar eigen ervaringen neer en neemt geen blad voor de mond. Ze toont aan dat zeker niet elke Tinderervaring eindigt met ‘en ze leven nog lang en gelukkig’, maar dat dat niet betekent dat jij veeleisend of onmogelijk bent.

De eerlijkheid waarmee ze haar eigen ervaringen durft tonen aan de lezer zorgt ervoor dat je het hele boek lang sympathie voelt voor de auteur. Praten over mislukte dates is helemaal niet zo prettig of eenvoudig, maar dit boek kan wel voorkomen dat je bepaalde fouten maakt die Visser zelf heeft gemaakt. Op die manier kan je jezelf heel wat ellende besparen.

Het enige waar je je als lezer mogelijks welaan stoort, is de kortzichtigheid van de auteur. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak wat een partner betreft, maar soms schrijft Visser dingen neer waardoor ze erg in clichés vervalt. Zo valt ze niet op een ‘dikke’ man, ongeacht zijn innerlijk en dat is misschien een beetje kort door de bocht. Sommige passages zijn dus zeker met een korrel zout te nemen en vergeet zeker niet dat ieders Tinderervaring verschillend kan zijn.

Marieke in Tinderland biedt een eerlijk inkijk in het leven van een vrouw op Tinder. Van het starten van een gesprek, tot op date gaan en alle problemen en moeilijkheden die daarbij komen kijken. Het zal voor veel lezers herkenbaar zijn en dankzij de humor van Visser is het ondanks de negatieve uitkomst in haar liefdesleven geen zwaar boek. Ze steekt je een hart onder de riem door zo eerlijk te vertellen dat ook haar reis in Tinderland momenteel geen sprookje is…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *