Liefs van mij
blogpost,  Recensie

Liefs van mij – Jessica Saunders

Rachel Miller heeft haar leven prima op orde. Doordeweeks schittert ze in de rechtszaal, in het weekend moedigt ze langs het voetbalveld haar kinderen aan. Toegegeven, ze leeft wel een beetje op de automatische piloot, maar dat betekent ook dat niks de idylle kan verstoren. Toch? Dan duiken er ineens oude foto’s en liefdesbrieven op van haar en haar highschoolsweetheart, Jack. Je weet wel, die ex die ze niet meer hoeft te zien, maar die inmiddels een wereldberoemde filmster is geworden. Als de bladen en blogs vol staan met herinneringen aan haar oude ik, moet Rachel op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf. Iedereen weet: oude liefde roest niet. Maar Rachels skills op liefdesgebied zijn wél een beetje roestig…

Liefs van mij ziet er door de roze cover uit als een ultieme feelgood en eigenlijk is het dat ook. Een boek boordevol romantiek, geheimen en knappe beroemdheden, inclusief een verhaal om van te genieten!

Saunders vertelt het verhaal van Rachel in hoofdstukken die afwisselen tussen vroeger en nu. Zo leert de lezer enerzijds de relatie kennen die Rachel en Jack vroeger hadden, wat maakt dat je begrijpt waarom het Rachel raakt dat hun oude relatie naar de media wordt gelekt. Anderzijds volg je haar in het nu en lees je over de impact die het lek naar de pers heeft op haar huidige relatie met Dan en haar familie. De afwisseling tussen de tijdsperiodes is een grote meerwaarde in het boek omdat er een heel duidelijke inkijk is in Rachels karakter. Dat maakt dat je haar als lezer goed leert kennen en meteen een sterke band met haar voelt die het hele boek lang blijft hangen.

Het verhaal is niet heel erg verrassend, maar leest fijn weg dankzij de vlotte schrijfstijl en sterke vertaling. Enkel het einde had wat mij betreft een tikkeltje uitgebreider mogen zijn. Dat was het enige punt in het verhaal waar alles een beetje inzakt en het is jammer om met dat gevoel het boek dicht te slaan. Daarnaast kon dat ook iets origineler en zou ik als lezer liever een ander einde hebben gezien.

Liefs van mij is een heerlijke feelgood over vertrouwen binnen relaties, intriges en liefde. Het verhaal boeit de lezer vanaf de start en dankzij de wisseling van tijd (tussen vroeger en nu) kan de lezer zich meteen binden aan hoofdpersonage Rachel. Jammer dat het einde een klein beetje inzakt, maar het blijft een heerlijke roman voor enkele uren leesplezier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *