blogpost,  Recensie

Liefde van je leven – N.I. Monteny

Liesls leven lijkt op het eerste zicht niet zo sterk te veranderen wanneer ze opeens 130 miljoen euro wint met Euromillions. Maar wanneer ze toevallig een gesprek opvangt tussen haar partner en stiefdochter besluit ze het geld te gebruiken om er even tussenuit te gaan en alles op een rijtje te zetten. Ze vertrekt naar een luxueus landhuis in Italië waar ze onwennig probeert contact te leggen met de andere aanwezigen. Wanneer ze de charmante, jonge Matteo tegenkomt, twijfelt ze aan alles wat ze in België heeft.
Op hetzelfde moment heeft stiefdochter Rebecca andere dingen aan haar hoofd dan de verdwijning van haar stiefmoeder. Ze maakt namelijk kennis met de liefde, maar daar blijken heel wat meer problemen bij te komen kijken dan gedacht. Hoe kies je tussen twee knappe jongens als je je tot beiden aangetrokken voelt?

Bij dit zwoele zomerweer hoort een heerlijke liefdesroman. Hoewel ik niet al te vaak in dit soort verhalen duik, merk ik dat ik met dit weer best een boek kan gebruiken waarbij ik niet te veel moet nadenken en waar ik gewoon heerlijk van kan genieten. Met Liefde van je leven heb ik hier het perfecte boek voor gekozen!

Ik kon me erg goed vinden in Liesl. Als 34 jarige vrouw lijkt het me allesbehalve eenvoudig om opeens voor vier stiefkinderen te moeten zorgen, zeker als je partner de burgemeester van het dorp is en je naar elke receptie meeneemt. Bij haar nemen de twijfels toe en dat zorgt meteen voor een groot gevoel van realisme en echtheid in dit boek. Hierdoor zit je als lezer meteen in het verhaal en raak je erg gehecht aan Liesl.

De verhaallijn van Rebecca is voor mij, met mijn 21 jaar, natuurlijk nog herkenbaarder. Wanneer je in aanraking komt met echte liefde, seks en verschillende jongens raakt Rebecca verward en heeft ze het moeilijk om een keuze te maken. Daarbij leert ze ook zichzelf kennen en als lezer voelde ik me erg met haar verbonden. Hoe ze opgroeit en hoe alles, zoals bijvoorbeeld de verdwijning van haar stiefmoeder, in het niets valt als de liefde opeens opduikt. De auteur verwerkt op een heerlijk speelse manier luchtige seksscènes in het verhaal. Door gebruik te maken van de juiste woorden en niet rond de pot te draaien, past alles mooi binnen het plaatje en wordt de lezer nooit volledig uit het verhaal gehaald door deze pittige afwisselingen.

Liefde van je leven is een heerlijk boek voor aan het zwembad, onder de parasol of in de zetel om bij deze warmte te genieten van een luchtig, romantisch verhaal. Een echte guilty pleasure waar je enkele uurtjes kan van genieten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *