Zoektocht in het park
blogpost,  Recensie

Kitty: zoektocht in het park – Paula Harrison (Véronique)

Kitty vindt het niet zo gemakkelijk om vrienden te maken. Haar mama is dan ook van plan om haar daar een handje bij te helpen. Vrienden van hen zijn net verhuisd en hun zoontje Ozzy heeft net hetzelfde probleem als Kitty. Beide kinderen blijken dan ook nog eens superkrachten te bezitten. Maar is dit een reden om vrienden te worden? Zijn er voldoende raakpunten om echte vrienden te worden? Ik hoop dat je net zo nieuwsgierig bent als ik, om het antwoord te weten te komen.

Kitty – Zoektocht in het park is de derde hardcover in de reeks van schrijfster Paula Harrison. Als voormalig leerkracht weet ze als geen ander hoe ze verhalen moet schrijven voor de beginnende lezer. Met de nodige grapjes en op tijd en stond een spannend moment krijgt ze heel wat startende lezertjes met hun neus in het boek.

Met natuurlijk ook een knipoog naar Saskia Martens die de vertaling deed. Ik heb heel veel bewondering voor vertalers. Vooral als het over kinderboeken gaat. Het moet niet evident zijn, om bepaalde woordenschat om te zetten naar de leesgroep waar hij voor bedoeld is.

De kleurrijke illustraties zijn het werk van de Noorse Jenny Lovly. Een samenwerking die voor alle drie de boeken telt. Reeds vanop de kaft kan je Kitty met haar kenmerkende pakje zien stunten. De kleuren zijn overheersend zwart, wit en oranje. Aangevuld met hier en daar wat geel en groen. Het leuke is dat sommige van de oranje tinten geaccentueerd worden met een metaalachtige glans, wat alles nog meer doet opvallen. Ook binnenin blijven die drie kleuren primeren. Kleine tekeningen, grote tekeningen, bijna iedere bladzijde krijgt een invulling. En als er geen tekening staat, dan vullen zwarte kattenpootjes de leegtes naast de tekst. Heel veel tekeningen maken dat de tekst een mooie aanvulling krijgt en de nodige ontspanning geeft tijdens het lezen.

Het lettertype is ook zorgvuldig gemiddeld groot gekozen. Dit is ook een pluspunt voor de doelgroep waar deze reeks voor geschreven is. De bladzijden zijn niet overvol beschreven. Dit maakt dat kinderen vlot bladzijde per bladzijde door het verhaal gaan.

Heel leuk zijn ook de kattenfeitjes die men achteraan het boek terug vindt. Want als je een echte kattenliefhebber bent, kan je nooit genoeg over je lievelingsdier weten. Voor mij krijgt hij een plaatsje in de klasbib van het tweede leerjaar. Ik ben zeker dat hij niet veel in de kast zal staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *