Geen weg terug
blogpost,  Recensie

Geen weg terug – Elvin Post

Geen weg terug
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Publisher:
leeftijdscategories: ,

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt?

Anna, Eva, Fleur en Kim rijden na een feest op school ’s nachts nietsvermoedend naar huis. Omdat ze aan de late kant zijn, besluit Fleur een binnenweg te nemen door een van de vele tunnels van de stad. Daar staat hen een onaangename verrassing te wachten: ze stuiten op een donkere auto, de portieren open. Naast de auto liggen twee lichamen, elk omgeven door een grote plas bloed. Fleur gaat dichterbij en vindt in de koffer van de wagen een tas met 80.000 euro. Voor de eerlijke vinder, vindt ze. Wanneer de meisjes zich uit de voeten maken en hun tocht naar huis verderzetten, kijkt een van de meisjes nog één keer achterom. Recht in de ogen van een van de twee mannen…

Elvin Post is in het thrillerlandschap geen onbekende, maar ik heb nog geen enkel boek van hem gelezen. Normaal schrijft hij thrillers voor volwassenen, maar met Geen weg terug maakt hij zijn debuut voor jongere lezers (13+). En ik moet toegeven: het smaakt naar meer!

We volgen het verhaal vanuit twee afwisselende perspectieven: Anna en Fleur. Aan het begin van elk hoofdstuk is de afbeelding van de cover (de vier meisjes) overgenomen en het meisje dat aan het woord is, staat ingekleurd. Daarnaast wordt ook de naam vermeld, waardoor meteen duidelijk wordt wie er aan het woord is. Ergens vind ik het jammer dat Kim en Fleur geen stem krijgen, maar misschien was vier perspectieven iets teveel van het goede, omdat ze ook grotendeels hetzelfde verhaal vertellen. De afwisseling tussen Eva en Anna was wel aangenaam, omdat we zo ook een inkijk krijgen in hun privélevens die heel wat te vertellen hebben.

Omdat Post een bekende naam is in het thrillergenre had ik natuurlijk wel wat verwachtingen bij dit boek. Wat misschien niet helemaal eerlijk is. Gelukkig weet hij die grotendeels in te lossen, al kwam de echte spanning pas laat in het verhaal op gang. Ik was al een stukje over de helft voor het verhaal echt vaart begon te krijgen, maar gelukkig ben je als lezer vanaf de start wel geboeid en houdt Post je aandacht vast zodat je wil doorlezen. Dat komt natuurlijk ook deels door de fijne schrijfstijl die vlot leest!

Geen weg terug is het eerste boek voor jongeren geschreven door Elvin Post en wat mij betreft niet het laatste. Hij laat zien dat hij goed kan doseren en opbouwen, al laat de echte spanning misschien net iets te lang op zich wachten. Desondanks las ik het boek bijna in één ruk uit en kan ik niet anders dan zeggen dat het een aanrader is voor lezers die houden van een spannend, maar geen al te eng boek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *