blogpost,  Recensie

Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones (Lore)

Het boek gaat over het pas getrouwde stel, Roy en Celestial. Hun leven kan niet meer op van geluk, hun carrières gaan de goede kant op en ze krijgen zo stillaan een fantastische routine. Plots neemt hun gelukzalige leven een heel andere bocht. Ze worden uit elkaar gerukt door onverwachte omstandigheden en Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot 12 jaar cel. Celestial weet dat hij deze misdaad niet gepleegd kan hebben, want Roy was bij haar.

Celestial is een sterke vrouw en heel onafhankelijk. Toch voelt ze zich niet zoals voorheen, ze zoekt troost bij haar beste jeugdvriend en buurman, André. Roy ontdekt een hele nieuwe wereld terwijl hij vast zit. Kan de liefde tussen Roy en Celestial stand houden of heeft Roy niets meer om naar terug te keren?

Een ongewoon huwelijk bleek een heel ander verhaal dan ik had verwacht. Ik vond dat het boek nogal langzaam verliep. Er gebeuren wel een aantal dingen in het boek, maar alles werd heel uitgerokken beschreven. Naar het einde toe gebeuren er dan weer zoveel dingen dat alles kort op elkaar kwam. Naar mijn mening zit er op dat gebied onvoldoende evenwicht in het boek.

Wat ik een echt pluspunt vind is dat wanneer Roy en Celestial niet bij elkaar zijn, ze communiceren aan de hand van brieven. Deze brieven beschrijven een heel mooi verhaal en waren mijn favoriete delen van het boek. Deze manier van beschrijven zorgt ook voor een aangename afwisseling en zorgt ervoor dat het boek vlot leest.

Ik ben niet zo een fan van lange hoofdstukken. In dit boek waren er soms hoofdstukken van tientallen pagina’s en af en toe waren er hoofdstukken van nog geen vijf pagina’s. Dit zorgde voor een aangename afwisseling, maar ik bleef toch vaak vasthangen bij de lange hoofdstukken.

De cover is heel eenvoudig, maar toch perfect voor het boek. In het boek vertelt men over deze boom, dus ik begrijp heel goed waarom deze op de cover staat.

Ondanks mijn andere verwachtingen van het boek werden hier veel mooie thema’s aangehaald zoals vertrouwen, liefde, vriendschap, haat, jaloezie, onrecht, verdriet, onmacht, teleurstelling, blijdschap en nog zo veel meer.

Ik ben heel benieuwd om te horen wat jullie van het boek vinden, laat het zeker weten in de reacties.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *