Coming soon
blogpost

Coming soon: juli

Het is zomervakantie! Dat betekent dat de zon zich hopelijk binnenkort wat meer zal laten zien en dat we kunnen genieten van mooi weer, terrasjes en natuurlijk goede boeken. Wat dat laatste betreft kan ik jullie alvast een beetje op weg helpen met enkele mooie titels die verschijnen in juli. Kijk je mee?

Best of YA   XS  -   De laatste uren van Josephine Donkers

De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis – Best of YA
Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

Best of YA   XS  -   Mijn nacht met Vedder

Mijn nacht met Vedder – Buddy Tegenbosch – Best of YA
‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word.’ Eigenlijk bedoelt Noor hiermee niet zichzelf, maar haar vader. Hij is plotseling overleden en hoewel Noor hem ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Dan klopt Vedder op haar slaapkamerraam. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven. Mijn nacht met Vedder is het verhaal van twee jongeren die elkaar weten te vinden tijdens een nacht die ze nooit zullen vergeten.

Olivia en ik

Olivia en ik – Joke Reijnders – Van Goor
Als de geest van de elfjarige Olivia aankomt op begraafplaats Lindeheuvel is Cornelia (zelf overleden in 1891) opgewonden: het is bijna een eeuw geleden sinds er een meisje van haar leeftijd op Lindeheuvel was! Ze is dan ook vastbesloten vriendinnen met dit nieuwe meisje te worden. Olivia is echter helemaal niet blij om op Lindeheuvel te zijn – en dat laat ze merken ook. Hoe Cornelia ook probeert om vriendschap te sluiten, Olivia houdt iets voor haar achter en dat beïnvloedt hun vriendschap. Maar terwijl Cornelia vastbesloten is Olivia te helpen en het geheim van haar vriendin te ontdekken, merkt ze dat ze zelf ook nog een probleem moet oplossen.

De beller op lijn vier

De beller op lijn vier – J.D. Barker – Boekerij
Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.
Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Spoiler Alert

Spoiler Alert – Olivia Dade – Zomer & Keuning
‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.

Sadie

Sadie – Courtney Summer – Volt
Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *