een depresso alsjeblieft
blogpost,  Recensie

Eén depresso, alsjeblieft – Marloes Berghege

Hanneke is een dertiger en denkt haar leven onder controle te hebben. Ze heeft een relatie met Job, een baan als leerkracht én ze doet elke vrijdag een yoga. Voor de buitenwereld is alles onder controle, maar haar perfecte leventje vertoont barsten. De yoga vindt ze eigenlijk verschrikkelijk (wie kan er nu op een matje blijven liggen met zwetende mensen rondom zich?), het lesgeven is voor haar eerder een opgave dan een passie en ook met Job loopt het minder en minder vlot. Wat moet ze met haar leven doen en hoe kan ze deze beslissingen nemen zonder alles overhoop te gooien?

Eén depresso, alsjeblieft is het eerste deel in de reeks Koffiesalon van Marloes Berghege. Het zijn drie novelles, perfect om tijdens deze zomer(vakantie) van te genieten aan het zwembad, het strand of je terras. Tel daar de vlotte schrijfstijl bij en je hebt een perfect verhaal om van te genieten. Je ziet tegenwoordig meer en meer e-onlys verschijnen (boeken die enkel verkrijgbaar zijn als e-book en niet op papier). Wat mij betreft is dit een van de leukste die ik tot hiertoe gelezen heb!

Wat vanaf de eerste bladzijde opvalt, is de heerlijke schrijfstijl van Berghege. Het is vlot en hedendaags en bovendien boordevol humor! Ik heb meermaals luidop zitten lachen tijdens het lezen van dit eerste deel, dus zorg dat je dit lekker alleen leest (of je gewoon helemaal niets aantrekt van vreemde blikken op de trein ;)).

Het is altijd fijn om te zien dat ‘volwassenen’ blijven struggelen in het leven, dat ze denken alles op de rit te hebben, terwijl dat niet altijd het geval is. Dat maakt ook van Hanneke een heel herkenbaar personage en dat niet alleen. Daardoor sluit je als lezer Hanneke ook meteen in je hart en leef je van begin tot einde met haar mee.

Pas naar het einde toe wordt de titel van de reeks volledig duidelijk, maar ik heb enorm veel zin in deel twee. Je kan heerlijk wegdromen en leest het in één ruk uit. Ideaal om lekker van te genieten! Het is luchtig genoeg om even niet te moeten nadenken, maar bevat wel genoeg inhoud om niet zomaar vergeten te worden. Marloes Berghege heeft met andere woorden een zeer sterk eerste deel geschreven in een hopelijk heerlijke reeks. Op naar deel twee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *