Dit is ons verhaal
blogpost,  Recensie

Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Kate werkt bij de plaatselijke assistent-officier van justitie. Een leuk bijbaantje, maar niet heel boeiend. In het stadje waar ze woont, gebeurt namelijk nooit wat. Tot de zaak van de jongens van River Point opduikt. De groep bestond ooit uit vijf jongens, maar één van hen is gestorven tijdens een jachtpartij. De vraag is of het een ongeluk was of dat één van de vier anderen Grant neerschoot. De officier van justitie wil de zaak liefst in de doofpot stoppen omdat hij zijn baan te danken heeft aan de rijke families van de jongens, maar Kate en haar baas denken daar anders over. Zij willen de waarheid boven water krijgen, elk om hun eigen redenen. Kan Kate de geheimen van de vier jongens ontrafelen zonder zichzelf te moeten blootgeven?

Ik las van Ashley Elston eerder 10 blind dates, een heerlijke contemporary, maar dus ook een heel ander genre. Dit is ons verhaal is een spannend boek, maar niet zo spannend dat je het boek niet kan wegleggen. Het houdt je geboeid en je bent benieuwd wat er gaat gebeuren, maar het verhaal spookt niet elke seconde door je hoofd.

Elstons vlotte stijl zorgt ervoor dat het boek vlot lees. Er zijn tussen de personages voldoende spanningen om de lezer bezig te houden want zowel de jongens onderling als Kate hebben hun eigen motieven om te praten of te zwijgen, ook naar elkaar toe. Die onderlinge relaties zorgen wel voor spanning want wie gaat er praten? En ten koste van wie?

Naar mijn gevoel is het wel op een vreemde manier vertaald. Sommige woorden blijven bijvoorbeeld in het Engels staan, zoals huggen, terwijl er op andere plaatsen gewoon knuffelen staat, of texten. Dit was niet nodig en de woorden kunnen perfect mee vertaald worden. Door die woorden te laten staan, las het af en toe een beetje gemaakt.

Dit is ons verhaal is een goed boek dat vlot wegleest, maar heeft niet de wauwfactor die ik had gehoopt. Ik zat niet op het puntje van mijn stoel uit te kijken naar de ontknoping, maar desondanks heb ik wel genoten van de intriges en geheimen van de personages, die het verhaal overeind houden. Leuk boek om je even mee te vermaken en ik ben er zeker van dat lezers die niet houden van die spanning die je gedachten overneemt, kunnen genieten van dit boek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *